E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi sert düştü---

Gelişen piyasalar endeksi sert düştü

Gelişen piyasalar endeksi sert düştü
31 Ekim 2013 - 11:39 borsagundem.com

Fed'in aylık tahvil alımlarını azaltacağı tahminlerinin artmasıyla gelişen piyasalar endeksi bu haftanın en sert düşüşünü kaydetti

ABD Merkez Bankası'nın gelişen piyasalara sermaye akışını destekleyen aylık tahvil alımlarını yakında azaltacağı spekülasyonunun artmasıyla, gelişen piyasalar endeksi 1 haftanın en sert düşüşünü kaydetti; MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu ayki kazançlarını azalttı.

Korean Air Lines Co., Hanjin Shipping Co.'ya likidite sıkışıklığının gevşetilmesine yardımcı olmak için 150 milyar won vereceğini söylemesinin ardından yüzde 11 düştü. Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., bazı personelin tedarikçilerden para aldığı söylentileri üzerine 60 yöneticinin istifa etmeyi önermelerinin ardından 5 ayın en sert düşüşünü kaydetti. China Minsheng Bank Corp., net gelirin beklentinin altında kalması sonrasında 3 gündür ilk kez değer kaybetti. Endonezya rupisi, Malezya ringgiti ve Filipin pezosu, Asya paralarındaki düşüşe öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 kayıpla Hong Kong saati ile 13:11'de 1,037.14 puana geriledi ve 23 Ekim'den bu yana en sert düşüşüne işaret etti. Fed aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını, ekonomideli ilerlemeleri izlemek için aynı seviyede bıraktı. ABD Merkez Bankası, önceki para politikası açıklamasındaki, "daha sıkı finansal şartların, ekonomideki ilerlemeyi yavaşlatabileceği" ifadelerini çıkardı.

Fed şu an için tahvil alımlarına devam etse de, yatırımcıların QE'nin azaltılmasına hazırlanıldığını düşündüğünü söyleyen ACB Securities Co.'nun analistlerinden Attila Vajda, "Zamanlama tahminleri, piyasalarda volatiliteyi artıracak ve bazı düzeltmeleri tetikleyecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)