E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar endeksi sıçradı---

Gelişen piyasalar endeksi sıçradı

Gelişen piyasalar endeksi sıçradı
14 Haziran 2013 - 11:44 borsagundem.com

Değerlemelerin 11 ayın en düşüğüne gerilemesiyle gelişen piyasalar endeski yükseldi

Yılın en sert haftalık düşüşünü kaydeden gelişen piyasalar endeksi, değerlemelerin 11 ayın en düşüğüne gerilemesi üzerine artış kaydetti. Won ve baht, para birimlerindeki kazançlara öncülük etti.
Dünyanın kullanıcı kitlesi bakımından en büyü telefon şirketi China Mobile Ltd., Hong Kong'taki endeksteki en uzun süreli düşüşüne ara veri. Endonezya'nın en büyük kömür ihracatçısı PT Bumi Resources Ocak 2009'dan buyana en düşük düzeyinden sıçradı. Endonezya,  Tayland ve Filipinler'deki gösterge endeksleri bu ay küresel piyasalarda en sert düşen borsalar olmalarının ardından yüzde 2.8 primlendi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.9 artışla 952.03 puana çıkarak 10 gündür ilk kez kazanç sağladı. Yabancı yatırımcıların Fed'in parasal teşviklerini azaltacağı endişesiyle gelişen piyasa varlıklarından çıkmalarıyla endeks bu hafta yüzde 2.9 düşerek Mayıs 2012'den bu yana en sert düşüşünü kaydetti.
Uzun vadede gelişen piyasaların iyi durumda olacağını öngören Calibre Asset Management Ltd.'ın yatırım müdürü Norman Chan, ABD'nin ekonomik toparlanmasının sağlam olmayı sürdrüdüğünü, zamanla bunun başta Asya'dakiler olmak üzere gelişen piyasalara sıçrayacağını söyledi.
Citigroup Inc., gelişen piyasa hisse senedi fonlarından 12 Haziran'da sonlanan haftada 5.8 milyar dolarlık çıkış yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)