E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
02 Eylül 2013 - 11:13 borsagundem.com

Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle gelişen piyasalar endeksi 2 haftanın zirvesine çıktı

Petrol fiyatlarının düşmesi ve Çin'in imalat göstergesinin 16 ayın zirvesine tırmanması ile gelişen piyasalar endeksi yükseldi.
China Railway Construction Corp. ve China Pacific Insurance Group Co. en az yüzde 3.9 primlendi. ICICI Bank Ltd. Hint bankalarını yukarı taşıyarak S6P BSE Sensex Endeksi 14 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine işaret etti. Endonezya borsası, ülkenin dış ticaret açığının genişlemesi ve enflasyondaki hızlanmasından sonra yüzde 2.1 düştü. Won, dolar karşısında yüzde 0.9 güçlendi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 kazançla 934.44 puana çıkarak 3. gününde de kazanç sağladı. Çin'de imalat PMI verisinin Ağustos'ta 16 ayın zirvesine tırmanmasıyla, ekonomi 2 çeyrek üst üste yavaşlamasının ardından güçlendiğine işaret etti. ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'den yetki isteyerek Suriye'de askeri müdahaleyi erteledi ve Ortadoğu'daki petrol ihracatını kesintiye uğratacak ani bir müdalaye ilişkin endişeleri azalttı.
Çin'in imalat verisindeki ilerlemenin, son dönemdeki yavaşlamanın ardından piyasayı desteklediğini belirten PT MNC Asset Management'ın fon yöneticilerinden Akbar Syarief, petrol fiyatlarındaki düşüşüb de piyasaları destekleyen faktörlerden biri olduğunu söyledi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki 10 sektör grububun 8'i primlenirken, kazançlara sağlık ve finansal şirketler öncülük etti. Gelişmiş piyasaları kapsayan MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 10 kazanç sağlarken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 11 düştü. Gelişmekte olan ülkeler endeksi 12 aylık kazançlarının 10 katı ile 13 katından işlem gören MSCI Dünya Endeksi'nin gerisinde kalıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)