E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
22 Kasım 2013 - 12:32 borsagundem.com

Teknoloji ve finansal hisselerin değerlenmesiyle gelişen piyasalar endeksi bu haftayı artıda kapamaya hazırlanıyor

Gelişen piyasalar endeksi, teknoloji ve finansal şirketlerin tırmanmasıyla yükseldi; MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu haftayı artıda kapamaya hazırlanıyor. Tayland hisseleri ve baht ise düşüş kaydetti.

Tayvan'ın en büyük 2. bilgisayar üreticisi Acer Inc., kurucusu Stan Shih'in şirkete yönetim kurulu başkanı olarak geri dönmesi üzerine 2 ayın en büyük rallisini gerçekleştirdi. Çin'in en büyük 2 aracı kurumu Citic Securities Co. ve Haitong Securities, China Securities Journal'ın, hükümetin, yabancı yatırımcıların sektörde daha fazla hisseye sahip olmasına izin verebileceğini söylemesinin ardından yüzde 2'nin üzerinde değerlendi. Tayland'ın SET Endeksi, siyasi huzursuzluğun, ekonomik büyümeye zarar vereceği endişesiyle yüzde 0.7 düşüş kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kazançla 1,006.70 puana çıktı. Endeks bu hafta yüzde 0.2 yükseldi. Hong Kong'taki Çinli hisse endeksi, hükümetin 1990'dan bu yanaki en büyük ekonomik reform paketini açıklamasının ardından 2 yılın en büyük haftalık kazancını kaydetmeye hazırlanıyor. Gelişmekte olan hisseler dün Fed'in tahvil alımlarını yakın zamanda azaltabileceğinin sinyalini vermesiyle düştü.

Çin'in reformlarının, dünya ekonomisindeki büyüme için uzun vadeli olarak tampon görevi gördüğünü dile getiren IDBI Federal Life Insurance Co.'nun yatırım genel müdürü Aneesh Srivastava, kısa vadede gelişen piyasaların yönünün, tahvil alımlarının azaltımına göre belli olacağını söyleyerek, "İyi olan, tahvil alımlarının azaltımının önşartının ekonomik büyüme olması" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde değer kaybeden her hisseye karşılık 2 hisse değerlendi. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.7 yükselerek, bu haftaki kazançlarını yüzde 6.6'ya genişletirken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)