E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
21 Mart 2014 - 11:51 borsagundem.com

Çin hisselerindeki rallinin öncülüğünde gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Pekin hükümetinin imar şirketleri ve bankalar için fonlama kısıtlamalarını gevşeteceği spekülasyonu üzerine Çin hisselerinin ralli yapmasıyla gelişen piyasalar endeksi geri sıçradı. Rus hisseleri, ABD ve Avrupa Birliği'nin yaptırımlarını genişletmesi sonrasında değer kaybetti.

Şanghay Bileşik Endeksi dün rekor düşük düzeyde değerlemelere ulaşmasının ardından bugün 4 ayın en büyük sıçramasını yaptı. Shanghai Pudong Development Bank Co. ve Industrial Bank Co. en az yüzde 6.6 değerlendi. Çin Sermaye Piyasaları Düzenleme Komisyonu dün borsanın kapanmasının ardından bankaların imtiyazlı hisse çıkarabileceğini söyledi. OAO Sberbank yüzde 3.1 kayıpla Micex Endeksi'ndeki kayıplara öncülük ederken, ruble de dolar karşısında yüzde 0.2 zayıfladı. Türk lirası ve Güney Kore wonu yüzde 0.4'er düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endkesi 2 gündür devam eden düşüşünü sonlandırarak yüzde 0.2 kazançla Hong Kong saatiyle 16:04 itibariyle 942.41 puana çıktı. Endeksin defter değeri 1.4 ile MSCI Dünya Endeksi'ne kıyasla Temmuz 2004'ten bu yana en ucuz seviyesinde seyrediyor. Ekonominin yavaşlaması ve kötü borçların artmasıyla Çinli politika yapıcılar gayrimenkûl ve finansal şirketleri desteklemeye çalışıyor. Bankalara imtiyazlı hisse satma izni vermek, bankalara uzun vadeli fonlama ihtiyaçlarını karşılamaları için yeni bir yol sunuyor. 

"Değerlemelerin ucuzlamasının ardından yatırımcılar hisse satın alıyor"diyen PT MNC Asset Management'ın fon yöneticilerinden Akbar Syarief, "Piyasanın yönü, ABD ve Çin ekonomilerinin toparlanmasına bağlı olacak" dedi.

Fed'in faizlerin daha erken tarihte yükseleceğinin sinyalini vermesi ve Goldman Sachs Group Inc.'in Çin'in büyüme tahminini indirmesinin ardından gelişen piyasalar endeksi dün yüzde 1 düşmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)