E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi yükselişte---

Gelişen piyasalar endeksi yükselişte

Gelişen piyasalar endeksi yükselişte
07 Şubat 2014 - 09:52 borsagundem.com

ABD'nin ekonomik büyümesine ilişkin iyimserlik üzerine ihracatçıların ralli yapmasıyla gelişen piyasalar endeksi 2. gününde de yükseldi

İhracatçıların, ABD'nin ekonomik büyümesine ilişkin iyimserliğin etkisiyle ralli yapmasıyla gelişen piyasalar endeksi 2. gününde de artış kaydederek bu haftaki kayıplarını azalttı. Güney Kore wonu ve Filipin pesosu değerlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saat ile 14:10 itibariyle yüzde 0.7 kazançla 935.99 puandan işlem görüyor. Endeks bu haftayyı yüzde 0.1 aşağıda tamamlamaya hazırlanıyor. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Kasım'dan bu yanaki en büyük 2 günlük kazancını açıklarken, Catcher Technology Co. Mart 2012'den bu yanaki en yüksek düzeyine çıktı. Won ve peso, dolar karşısında en az yüzde 0.2 güçlendi. Çin'in Şanghay Bileşik Endeksi, 1 haftalık tatilin ardından erken saatlerdeki kayıplarını sildi.

ABD'de dün açıklanan işsizlik başvurularının, 3 haftadır ilk düşüşe işaret etmesinin ardından bugün gelecek tarımdışı istihdamın da ilerleme göstermiş olması bekleniyor. Olumlu beklentilerin etkisiyle gelişen piyasa hisseleri sıçrıyor.

IDBI Mutual Fon'un CEO'su Debasish Mallick, "Geçtiğimiz hafta sert düşüş kaydetmelerinin ardından hisseler geri sıçrıyor. ABD'den gelecek verinin ilerleme sinyalleri vereceği yönünde beklentiler var. Volatilite yüksek seyretmeye devam edecek" dedi.

Gelişen piyasalar endeksindeki 10 sektör grubunun tamamı, teknoloji hisselerinin öncülüğünde kazanç sağladı. Dünyanın en büyük çip üreticisi Taiwan Semiconductor, önceki 2 günde yüzde 6.9 değer kaybetmesinin ardından yüzde 3.5 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)