E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar Endonezya ile düştü---

Gelişen piyasalar Endonezya ile düştü

Gelişen piyasalar Endonezya ile düştü
10 Nisan 2014 - 10:25 borsagundem.com

Gelişen Piyasalar hisselerinin çoğu Endonezya seçimleri ile geri adım attı

Endonezya'daki genel seçim sonuçlarının yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasından sonra Endonezya endeksinin Ağustos'tan beri yaşadığı en sert düşüşün öncülüğünde gelişen piyasa hisselerinin çoğu değer kaybetti. 

Jakarta Bileşik Endeksi yüzde 3.1 değer kaybederken, rupi dolar karşısında yüzde 0.6 zayıfladı. Hang Seng Çin Endeksi yüzde 0.7 gerilerken, Güney Kore wonu 2008'den beri en güçlü seviyesine yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yatay seyriyle 1,015.77 dolardan işlem gördü. Endonezya'da erken seçim sonuçları, yatırımcılar tarafından desteklenen muhalefet partisinin, koalisyon gerekmeksizin başkanlık için yeterli destek kazanamadığını gösterdi. Çin'in ihracat ve ithalatlarının Mart ayında düşmesiyle dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki yavaşlamanın derinleştiği işaretleri belirdi. 

"Endonezya'daki siyaset bugünlerde o kadar da olumlu değil," diyen Bangalore merkezli Societe Generale SA'nın Asya hisseleri stratejisti Vivek Misra, Çin'de politika yapıcıların "ekonominin çok fazla gerilemesine izin vermeyeceklerini" belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsalara uzak olmalı bence10 Nisan 2014 10:42

    çin gerilerse asya avrupa abd de geriler,yakın zamanda banka krizleri de çıkar asyada,geçenlerde çinde ilk banka batışı olmuştu malum.aman dikkat borsalar bu yaz tehlikeli asya nedeniyle,fed dolarlarının geri dönüşü de caba olacak kanımca.