E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar Endonezya ile yükselişte---

Gelişen piyasalar Endonezya ile yükselişte

Gelişen piyasalar Endonezya ile yükselişte
21 Temmuz 2014 - 10:13 borsagundem.com

Gelişen piyasalar Endonezya'da yarın açıklanacak olan başkanlık seçimi sonuçları öncesinde hisselerin 13 ayın zirvesine tırmanması ile yükseliyor

Teknoloji hisselerinin Hon Hai Precision Industry Inc. öncülüğünde artış kaydetmesi ve Endonezya'da yarın açıklanacak olan başkanlık seçimi sonuçları öncesinde hisselerin 13 ayın zirvesine tırmanması ile gelişen piyasa hisse senetleri yükseliyor. Endonezya rupisi ve Tayland bahtı değer kazanıyor.

Apple Inc.'in iPhone ürünü toplayıcılarından olan Hon Hai, Tayvanda yüzde 2.8 yükseldi ve teknoloji şirketlerinin bölgesel endekste en dik artışları sağlamasına öncülük etti. Jakarta Bileşik Endeksi, yarın açıklanacak sonuçlar ile Joko Widodo'nun yeni başkan olduğunun resmiyet kazanacağı söylentileri ile yüzde 0.7 ilerledi. Reliance Industries Ltd., karının beklentileri aşması sonrasında Hindistan hisselerini iki haftanın zirvesine taşıdı. Endonezya rupisi ve Taylanda bahtı, dolar karşısında yüzde 0.4 yükseldiler. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek Hong Kong saati ile 13:45'te 1,064.80 puan oldu. Google Inc.'in beklentileri aşan satış rakamlarının Standard & Poor's 500 Endeksi'nin Cuma günü toparlanmasına yardımcı olması ile, endekste işlem gören sektör grupları arasında en iyi performansa sahip olan teknoloji hisseleri de artış kaydetti. Bu hafta kar açıklayacak olan şirketler arasında Apple da yer alıyor. Endonezya'da 9 Temmuz'da yapılan seçimlerin resmi sonuçları yarın açıklanacak. 

PT Samuel Aset Manajemen Başkanı ve Yöneticisi Agus Yanuar, "Teknoloji sektöründeki yatırımcı güveni Google'ın bilançosu ile iyice arttı. Apple sonuçlarının da iyi geleceğine yönelik beklentiler var" dedi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 6.2 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 5.1 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)