E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar Fed öncesi yükseliyor---

Gelişen piyasalar Fed öncesi yükseliyor

Gelişen piyasalar Fed öncesi yükseliyor
18 Mart 2015 - 11:52 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, yatırımcıların Fed para politikası kararını beklemeleri ile yükselişi 3. güne taşıyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin hisselerinin ralliyi genişletmesi ve yatırımcıların Fed para politikası kararını beklemeleri ile yükselişi 3. güne taşıyor.

Şanghay Bileşik Endeksi, yükselişi 6. günde de sürdürerek 2008’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. China Life Insurance Co., Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi’nde yüzde 1.6’lık yükseliş görülmesine öncülük etti. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. yüzde 3 prim yaparken, Taiex Endeksi 3 haftanın en büyük artışını kaydetti. Tayvan doları ABD doları karşısında, yüzde 0.4 güçlendi. Çin yuanı yüzde 0.2 değerlendi. Filipin pesosu yüzde 0.4 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.6 yükselerek Hong Kong saati ile 13:17’de 954.91 puana geldi. Şanghay Bileşik Endeksi, Çin’in büyümeyi desteklemek için adım atacağı spekülasyonları ile dün itibarıyla geçtiğimiz 12 ayda yüzde 72 yükseldi. Fed Çarşamba günü iki günlük toplantısını sonlandırıyor. Yetkililer toplantıda faizlerin artırım tarihini değerlendiriyor. Petrol düşüşü 7. güne taşırken, fiyatlar tekrar ayı piyasasına ilerliyor.

Asset Plus Fund Management Co. yöneticisi Ratch Sodsatit, “Tüm dikkatler Fed üzerinde. Petrol bir süre aynı seviyelerde kalacak. Düşük enflasyon yetkililere genişleme olanağı verebilir” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.1 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.7 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 1.6 artış gösterirken, 16.6 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumcu18 Mart 2015 12:34

    Gelişen ülkeler yükseliyorda biz niye yerimizde sayıyoruz yoksa artık gelişen ülkeler listesinden çıktık mı ?