E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar için kritik açıklama---

Gelişen piyasalar için kritik açıklama

Gelişen piyasalar için kritik açıklama
02 Ağustos 2013 - 10:16 borsagundem.com

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası Fed’in tahvil satın alma programını devam ettirmesiyle birlikte gelişen ülke borsalarını değerlendirdi

ABD Merkez Bankası Fed’in tahvil satın alma programını sonlandırma endişesinin azalması ve yatırımcıların geri dönmesiyle gelişmekte olan ülkelerin borsaları gibi riskli varlıklar için en kötü dönemin geride kalmış olabileceği ifade edildi.
ABD Merkez Bankası Fed, hafta içinde merakla beklenen Açık Piyasa Komitesi toplantısında, aylık 85 milyar dolarlık tahvil satın alma programını sonlandıracağına dair işaret vermedi.
Haziran’dan bu yana Fed’in ABD ekonomisine desteğini geri çekeceğinden endişe eden yatırımcılar arasında son iki toplantıda da bu konuda bir açıklama gelmemesi olumlu karşılandı.
UZMANLARA GÖRE KÖTÜ DÖNEM GERİDE KALDI
Uzmanlar yatırımcıların geri dönmesiyle birlikte aralarında gelişen piyasaların borsalarının da yer aldığı riskli varlıklar için kötü dönemin geride kaldığına işaret etti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, geçtiğimiz üç ayda yüzde 8,2 değerlendi. Aynı süreçte ABD’nin gösterge endekslerinden S&P 500 yüzde 7,9, İngiltere’nin FTSEEurofirst 300 endeksi ise yüzde 1,6 değerlendi.
Her ne kadar gelişen piyasalar, diğerlerine göre daha fazla değerlenmiş olsa da ABD’li banka Morgan Stanley’e göre bu son dönemdeki en kötü performans. Ancak piyasada Morgan Stanley analistleriyle aynı fikirde olmayanlar da var.
GERİ DÖNÜŞLER HIZLANACAK
Finansal araştırma şirketi Capital Economics’in analistleri, Fed’in açıklamalarının ardından yatırımcıların geri dönüşünün hızlanacağına dikkat çekti.
Şirketten yayımlanan son raporda, “Fed’in geri çekileceği endişesi artık eskisi kadar yoğun değil. Fed, piyasaların suyuna göre hareket etmeyi sürdürmeli. ABD’de faizlerin 2015’in başına dek sıfır seviyesinde kalacağına inanıyoruz” ifadesine yer verildi.
Capital Economics’e göre Avrupa’daki gelişen piyasalar ve Güneydoğu Asya borsalarında yakın zamanda güçlü geri dönüşler yaşanacak.
Şirketin raporunda gelişen piyasaların piyasaları tedirgin eden durumlarda bugüne kadar gelişmiş piyasalara kıyasla daha güçlü performans sergilemesinin de iyimser beklentileri tetiklediğine dikkat çekildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)