E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar telekom hisseleriyle yükselişte---

Gelişen piyasalar telekom hisseleriyle yükselişte

Gelişen piyasalar telekom hisseleriyle yükselişte
29 Nisan 2014 - 10:01 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri telefon hisselerindeki yükselişin ilaç şirketlerindeki düşüşten ağır gelmesi ile yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri telefon hisselerindeki yükselişin ilaç şirketlerindeki düşüşten ağır gelmesi ile yükselirken, gösterge endeks bir ayın en düşüğünden toparlanıyor. Güney Kore wonu 2008'den bu yana en güçlü seviyeye yükseldi. 

China Mobile Ltd. son 5 haftanın en büyük artışını kaydederek bu yılki kaybını yüzde 11'e azalttı. China Telecom Corp. yükselen kâr açıklamasıyla yükselişi ikinci güne taşıdı. Samsung Electronics Co., bilanço açıklamasıyla yüzde 1.9 geriledi. Shanghai Pharmaceuticals Holdings Co. gelirlerinin düşmesi ile yüzde 12 değer kaybetti. Won dolar karşısında yüzde 0.4 değer kazandı. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 artarak Hong Kong saati ile 13:28'de 994.09 puan oldu ve iki günlük düşüşe ara verdi. Telekom hisseleri göstergesi bu yıl yüzde 6.5 gerilerken, endeksteki 10 grup arasında en kötü performansı kaydediyor. Bloomberg anketine göre Fed yarın yapacağı bildiride, üst üste dördüncü toplantıda da tahvil alımlarını azalttığını açıklayabilir. ABD ve Avrupa Birliği dün, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı. 

BDI Unibank Inc. şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Yatırımcılar genel olarak tedirgin, Fed'den ABD ekonomisini nasıl yorumlayacaklarına dair yeni sinyaller bekliyorlar. Ukrayna'daki tansyion da yatırım yapılması açısından endişe yaratmaya devam ediyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)