E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar tırmanışa geçti---

Gelişen piyasalar tırmanışa geçti

Gelişen piyasalar tırmanışa geçti
09 Aralık 2013 - 10:13 borsagundem.com

Hindistan hisselerinin ralli yapması üzerine gelişen piyasalar endeksi 3 haftanın büyük sıçramasını yaptı

Hindistan'ın ana muhalefet partisinin seçimlerde 4 eyaleti kazanması ve Çin'de de ihracatın beklentinin üzerinde gelmesinin ardından gelişen piyasalar endeksi 3 haftanın en büyük artışını kaydetti. Hint rupisi, gelişmekte olan para birimleri arasındaki kazançlara öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, ABD;'de beklenenden iyi gelen tarımdışı istihdam verisinin kazançları desteklemesiyle yüzde 0.7 artışla 1,009.29 puana çıktı. Hint borsası rekor düzeye tırmandı ve rupi de dolar karşısında güçlenerek 2 ayın en yükseğine işaret etti. Güney Kore wonu ve Malezya ringgiti yüzde 0.4'er değerlendi.

Hindistan'ın ana muhalefet partisi eyalet seçimlerinde, anketlerde kazandığı yerleri alarak, 2014'teki seçimlerden önce iyi bir ivme yakaladı. ABD'de tarımdışı istihdam Kasım'da beklenenin üzerinde artış kaydederken, Çin'de ihracat 7 ayın en yükseğine tırmanarak, küresel ekonominin, Fed'in tahvil alımlarını azaltımına dayanacak güçte olduğu inancını destekledi.

Aberdeen Asset Management Plc'nin Asya-Pasifik strateji müdürü Peter Elston, gelişmiş ekonomideki daha güçlü büyüme beklentisinin, büyümeye daha duyarlı olmalarından ötürü Asya borsaları için iyi olacağını söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Haziran'da kaydettiği bu yılın en düşüğünden yüzde 14 sırarı ve 12 aylık tahmini kazançlarının 10.6 katından fiyatlanıyor. Bu oran MSCI Dünya Endeksi için 14.5 katında seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)