E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar won öncülüğünde rallide---

Gelişen piyasalar won öncülüğünde rallide

Gelişen piyasalar won öncülüğünde rallide
28 Ağustos 2017 - 10:26 borsagundem.com

Asya'da Jackson Hole sonrası para birimleri Güney Kore wonu öncülüğünde yükseldi

Cuma günkü Jackson Hole toplantısının ardından doların küresel çapta değer kaybetmesiyle para birimleri yükseldi. MSCI EM Asya hisse senetleri endeksi 6. günde de yükselirken hazine tahvilleri karışık seyretti. Fed Başkanı Janet Yellen ve Avrupa MB Başkanı Mario Draghi'nin Jackson Hole toplantısında para politikası mesajı vermemesiyle Bloomberg Dolar Spot Endeksi Ocak 2015'ten beri en düşük seviyeye indi.

Singapur'daki United Overseas Bank'ta stratejist olan Peter Chia, kısa vadede Asya para birimlerinin yukarı ivmesinin devam edebileceğini öngördü. Uzman, "Ancak yıl sonuna kadar Asya para birimlerinde görece zayıflık beklentimizi de koruyoruz. Eylül'deki bilanço küçültülmesi dolarda önemli bir yükselişi tetikleyebilir" yorumunu yaptı..

Çin'de onshore yuan yükselirken 10 yıllık tahviller ve Şanghay Borsası yükseldi. Güney Kore wonu 1 ayın zirvesine çıkarken 10 yıllıklar yatay seyretti, Kospi endeksi geriledi.

Hindistan rupisi yükselirken 10 yıllıklar yatay seyretti, Sensex endeksi yükseldi. Endonezya rupisi yükselirken Jakarta Borsası düştü.

Tayland bahtı değer kazanırken 10 yıllıklar ve Tayland Borsası yükseldi. Küresel yatırımcılar Cuma günü net 2.3 milyar baht veya 69 milyon dolar değerinde tahvil sattı.

Malezya ringiti yükselirken 10 yıllık tahviller ve KLCI Endeksi yükseldi. Yabancılar geçen hafta 382.1 milyon ringit değerinde hisse sattı, bu yılın en büyük çıkışı oldu.

Tayvan doları 2 ayın en yüksek seviyesine çıkarken 10 yıllık tahviller yükseldi. Taiex borsası ise yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)