E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükseldi---

Gelişen piyasalar yükseldi

Gelişen piyasalar yükseldi
27 Aralık 2013 - 10:23 borsagundem.com

Çin borsasının sıçraması ve Malezya borsasının rekora tırmanmasıyla gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi, Çin Borsası'nın 5 yılın en düşüğünden geri sıçraması ve Malezya borsasının rekora tırmanması üzerine yükseldi. Yuan 20 yılın zirvesine çıkarken, Endonezya rupisi 2008'den bu yana en düşüğüne geriledi.

China International Marine Containers Group, sermaye artırımı yapacağını söylemesinin ardından yüzde 12 yükseldi. Hanjin Shipping Co. yüzde 15 primlendi. Tayland'ın SET Endeksi, ülkedeki huzursuzlukların devam etmesiyle yüzde 1.3 geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong KOng saati ile 13:42 itibariyle yüzde 0.3 yukarıda 996.31 puanda seyrediyor ve 4 haftadır ilk kez bu haftayı kazançla kapamaya hazırlanıyor. ABD'de işsizlik maaşı başvurularının iyimserliği desteklemesiyle Standard&Poor's 500 Endeksi dün tüm zamanların en yükseğine tırmandı. Çin hisseleri değerlemelerin 5 ayın en düşüğüne gerilemesi ve para piyasası oranlarının 4. gününde de düşerek 2011'den bu yana en sert haftalık kaybını kaydetmeye hazırlanmaısyla ralli yaptı.

Değerlemelerin düşük olduğunu, bunun da sert düşüşün ardından geri sıçramayı desteklediğini belirten Şanghay'daki West China Securities Co.'nun analistlerinden Wei Wei, "Cazibesis ekonomi ve likidite durumu göz önünde bulundurulduğunda, sıçramanın uzun sürmesi olası değil" dedi.

Gelişen piyasalar endeksindeki 10 sektör grubunun hepsi kazanç sağladı. Endeksin, fiyat dalgalanmalarının göstergesi olan 30 günlük tarihi volatilitesi Mart'tan bu yana en düşük düzeyine geriledi. Endeks 12 aylık kazançlarının 10.5 katından işlem görürken, bu katsayıo MSCI Dünya Endeksi için 14.7 olarak seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)