E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişe hazırlanıyor---

Gelişen piyasalar yükselişe hazırlanıyor

Gelişen piyasalar yükselişe hazırlanıyor
02 Mayıs 2014 - 09:57 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji hisselerindeki ve Çin'de demiryolu şirketlerindeki artış ile, son 3 haftada ilk haftalık kazanca hazırlanıyor

Gelişen piyasa hisseleri, MediaTek Inc.'nin teknoloji hisselerindeki yükselişe öncülük etmesi ve Çin'de demiryolu şirketlerinin ralli yapması ile, son üç haftada ilk haftalık kazanca hazırlanıyor. 

MediaTek, kârının beklentileri aşması ile son beş yılın en büyük artışını kaydetti. Tencent Holdings Ltd. Hong Kong'ta son dört ayın en düşüğünden toparlandı. CSR Corp. ve China Railway Group Ltd., HSBC Holdings Plc'nin Çin'in demiryolu yatırımlarını artıracağını söylemesi ile yüzde 8'in üzerinde artış kaydettiler. Güne Kore wonu dolar karşısında yüzde 0.3 değer kazandı. China Unicom Ltd., Deutsche Bank AG'deki fiyat hedefinin düşürülmesi ile dört ayın zirvesinden geriledi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 yükselerek Hong Kong saati ile 13:46'da 999.01 puan olurken, bu haftaki kazancını yüzde 0.6'ya genişletti. ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi öncesinde, analistler Kasım ayından bu yana en büyük artış yaşanabileceğini öngörüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı doğudaki güçleri geri çekmesi konusunda uyardı. 

DBS Vickers Securities (Thailand) Co. Chanpen Chanpen Sirithanarattanakul, "ABD istihdam verisi yatırımcılara daha net bir ekonomik görünüm fikri verecek. Küresel ekonomi, teknoloji ve elektronik şirketlerinin güçlenen kârları ile toparlanıyor" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl genelinde yüzde 0.4 gerilerken, 12 aylık tahmini gelirlerin 10.4 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 1.8 yükseldi ve 14.8 kat değerleme kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)