E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişini sürdürüyor---

Gelişen piyasalar yükselişini sürdürüyor

Gelişen piyasalar yükselişini sürdürüyor
06 Haziran 2014 - 11:39 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, AMB'nin teşvik tedbirleri açıklaması sonrasında yükselerek, ikinci haftalık kazanca ilerliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvik tedbirleri açıklaması sonrasında yükselirken, gösterge endeks ikinci haftalık kazanca ilerliyor. Hindistan'da S&P BSE Sensex kazançları genişleterek tüm zamanların en yükseğine tırmanırken, Türkiye'nin gösterge endeksi üçüncü haftalık kazanca hazırlanıyor. 

Hindistan'ın devlete ait en büyük petrol ihracatçısı Oil & Natural Gas Corp., zirve rekoruna yükseldi. Tayvan'da bireysel bilgisayar üreticisi Acer Inc. Temmuz'dan bu yana en dik artışı kaydetti. Warren Buffet'ni Berkshire Hathaway Inc. şirketinin sahibi olduğu Çinli otomobil üreticisi BYD Co., Deutsche Bank AG tarafından hisse notunun artırılması ile üst üste beşinci günde yükseliyor. Türk Lirası gelişen ülke para birimleri arasındaki yükselişe öncülük ederken, Güney Afrika randı üst üste ikinci haftalık düşüşe ilerliyor. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Hong Kong saati ile 15:04'te 1,037.42 puanda ve haftalık bazda yüzde 1 yukarıda. AMB dün mevduat faizini sıfırın altına indirerek, negatif faiz oranı uygulayan ilk büyük merkez bankası olması ve kredi büyümesini cesaretlendirmek adına bankalara likidte sunmasıyla, yatırımcıların gelişen piyasa varlıklarına olan iştahının artabileceği söylentilerini arttırdı. Çin Merkez Bankası yuan referans kurunu Ocak'tan bu yana en yüksek düzeyde artırdı. 

BNP Paribas Financial Services Ltd. araştırma şefi Alex Mathews, "AMB'nin hareketi gelişen piyasa varlıkları için çok iyi bir durum. Hindistan hisseleri Narendra Modi hükümetinin daha fazla reform uygulayacağı ve daha fazla ekonomik açılıma gideceği beklentisi ile ralli yapıyor" dedi. 

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 3.5 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 10.9 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • f/k'lar füze olmuş artık06 Haziran 2014 12:42

    tüm gelişenlerde f/k'lar şişti artık büyük bir kar realizasyonu gelmekte kanımca dikkatli olmalı k.yatırımcılara gel gel yapılıyor olabilir her zaman şişirilmiş dünya borsalarında çöküş de hızlı oldu geçmişte.