E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişini sürdürüyor---

Gelişen piyasalar yükselişini sürdürüyor

Gelişen piyasalar yükselişini sürdürüyor
03 Nisan 2015 - 12:42 borsagundem.com

Gelişen piyasalar, Fed’in faiz arttırımında daha yavaş davranacağı spekülasyonuyla yükselişini 4. güne taşıyor

Gelişen piyasa hisseleri, Fed’in faiz arttırımında daha yavaş davranacağı spekülasyonuyla yükselişini 4. güne taşıyor.

Ibovespa geçtiğimiz Kasım ayının sonundan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Brezilya Başkanı Dilma Rousseff’in mali hesapları desteklemeye ve Brezilya’nın yatırımlar bazında kredi derecelendirme seviyesini korumaya önem verdiği spekülasyonları doğrultusunda real 2015’teki en büyük haftalık artışını genişletti. Şanghay hisseleri 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Country Garden Holdings Co. hisse satışı yapılacağını duyurmasının ardından Hong Kong'da yüzde 4.8 değer kazandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 1.3 yükselerek 995.89 puana geldi. Enerji şirketleri bu yükselişe öncülük ederken, toplam 10 sektör grubunda yükseliş gözlendi. 20 gelişmekte olan ülkenin para birimini takip eden gösterge yüzde 0.7 artış kaydetti. Çarşamba açıklanan ABD verilerine göre, işsizlik ve imalat verileri beklenenden daha zayıf gerçekleşti. Yatırımcılar Cuma günü açıklanacak aylık istihdam verileri doğrultusunda Fed’in 2006’dan bu yana ilk kez faizleri arttıracağı tarihi değerlendirecek.

Singapur’da bulunan ABN Amro Bank NV Asya hisseleri araştırma müdürü Daphne Roth, “Temel senaryomuz hala Fed’in Haziran ayında faizleri arttırması yönünde ancak Eylül ayına ertelenmesi riski var. Veriler hep biraz volatildir, bazı yatırımcılar bunu temel alabilirler” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)