E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişte---

Gelişen piyasalar yükselişte

Gelişen piyasalar yükselişte
10 Şubat 2014 - 10:27 borsagundem.com

Çin'de tüketici hisselerinin ralli yapmasıyla gelişen piyasalar endeksi 3. gününde de artış kaydetti

Gelişen piyasalar endeksi, Çin'deki tüketici hisselerinin ralli yapmasıyla 3. gününde de yükseldi. Güney Kore wonu ve Hint rupisi güçlendi.

Çinli otomobil üreticisi BYD Co., hükümetin 2015'in sonrasında da elektrikli araç teşviklerini devam ettireceğini söylemesinin ardından yüzde 10 primlendi. Şanghay Bileşik Endeksi 1 ayın zirvesine tırmandı. Hindistan'ın satış bakımından en büyük otomobil üreticisi Tata Motors Ltd., bilançosunu açıklamasının öncesinde yüzde 1.7 değer kazandı. Won ve rupi, dolar karşısında yüzde 0.2 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 14:46 itibariyle yüzde 0.2 kazançla 939.49 puana çıkarak, bu yılın en uzun süreli kazanç dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. Bank of America Corp.'a göre Çin'de 7 günlük tatilindeki harcamalar güçlü tüketime ve ekonomik büyümenin "nispeten istikrarlı" olacağına işaret etti. Fed Başkanı Janet Yellen ilk yarı yıl para politikası sunumunu yarın yapacak. 

Çin'in beklentileri destekleme konusunda çok önemli olduğunu dile getiren ATR Kim Eng Asset Management Inc.'in portföy yöneticisi Julian Tarrobago, "Şu an gördüğümüz hareket, yarın Yellen'ın söyleyeceklerine ilişkin piyasanın iyimserliğinin yansıması" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)