E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişte---

Gelişen piyasalar yükselişte

Gelişen piyasalar yükselişte
07 Mart 2014 - 12:08 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji hisselerinin rallisi ve Hindistan hisselerinin zirveye tırmanması ile yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji hisselerinin rallisi ve Hindistan hisselerinin zirveye tırmanması ile, bir yıldan uzun bir sürenin en uzun haftalık kazanç periyoduna hazırlanıyor. 

Advanced Semiconductor Engineering Inc., küresel talebin yükseldiği söylentileri ile Tayvan'da 2000'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak teknoloji hisslerinin zirveye tırmanmasına öncülük etti. ICICI Bank Ltd., S&P BSE Sensex Endeksi'nin yüzde 1.7'lik yükselişini hızlandırdı. Endonezya rupisi dolar karşısında yüzde 0.4 prim yaparken, Rusya para birimi ruble ve Türk Lirası yüzde 0.3 kaybetti. Rusya'da gösterge endeks Micex Endeksi Mayıs 2012'den bu yana en dik haftalık düşüşe hazırlanıyor. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 yükselerek Hong Kong saati ile 16:27'de 971.29 puana geldi Endeks, Rusya'nın Ukrayna istilasının daha geniş sorunlara yol açabileceği endişelerinin hafiflemesi ile, bu hafta yüzde 0.5 yükselerek Ocak 2013'ten bu yana en uzun haftalık kazanca yöneldi. ABD Çalışma Bakanlığı bugün Şubat ayı tarım dışı istihdam verisini açıklayacak. Dünkü verilerde ABD'de işsizlik başvurularının beklenenden daha fazla azaldığı görüldü. 

Pacific Investment Management Co. para yöneticilerinden Tony Crescenzi, "Bu yılın beklentisi ABD ekonomik büyümesinin hızlanacağı şeklinde. Hisseler iyi yönde ilerleyebilir" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)