E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişte---

Gelişen piyasalar yükselişte

Gelişen piyasalar yükselişte
03 Eylül 2014 - 13:48 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Rusya ve Ukrayna’nın ateşkes anlaşmasına varması ile yükselişe geçti

Gelişen piyasa hisseleri, Rusya Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Başkanı PĞetro Poroşenko’nun Donbas bölgesinde kalıcı ateşkes anlaşmasına varması ile 3 yılın en yükseğine ilerlerken Rusya rublesi para birimlerindeki yükselişe öncülük ediyor.

Rusya hisseleri dünya genelindeki en büyük sıçramayı gösterirken, Micex endeksi yüzde 2.6 artış kaydetti. Macaristan ve Polonya’da hisse senedi piyasaları en az yüzde 1.2 yükseliş sağladı. Hang Seng China Enterprises Endeksi, Çin hizmet PMI’ında artış görülmesinin ardından bu yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 1.1 yükselerek Londra’da 09:23’te 1,099.11 puan oldu ve Ağustos 2011’den bu yana en güçlü kapanışı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Ukrayna Başkanı Petro Poroşenko ve Rusya Başkanı Vladimir Putin telefon görüşmesi yaparak Ukrayna’nın doğu bölgesindeki gerginliğin durdurulması üzerinde anlaşma sağladı.

Capital Economics Ltd. gelişen piyasalar baş ekonomisti Neil Shearing, “Çift taraflı her ateşkes olumlu bir haberdir ve piyasa olumlu reaksiyon gösterir. Ateşkes anlaşması kesinlikle doğru yönde bir adım oldu” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)