E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişte---

Gelişen piyasalar yükselişte

Gelişen piyasalar yükselişte
18 Eylül 2015 - 09:58 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Fed’in faiz kararının ardından Nisan ayından bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor

Gelişen piyasa hisseleri, 5 ayın en büyük haftalık yükselişini göstermeye hazırlanırken, para birimleri Fed’in faiz oranlarını artırmama kararı almasının ardından güçleniyor. Fed’in artırımı ertelemesi, gelişmekte olan ülkelerde sermaye çıkışı riskini hafifletti.

Hanmi Pharm Co. Seul’da yüzde 11 prim yaptı ve sağlık hizmeti hisselerinde yükselişlere öncülük etti. Hindistan’ın gösterge endeksi 4 haftanın zirve seviyesine ulaştı. Filipin ve Güney Kore hisseleri yüzde 1 değerlendi. Hinsidtan rupisi dolar karşısında yüzde 0.6 güçlendi. Malezya ringgiti 1971’den bu yana en uzun süreli haftalık düşüş dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. Şanghay Bileşik Endeksi, hükümet önlemlerinin hisse senetleri ve ekonomiyi desteklemede başarısız olduğu endişesi ile bu ayın en sert haftalık kaybına ilerliyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.6 yükselerek Hong Kong saati ile 13.34’te 832.33 puana geldi ve haftalık kazancı yüzde 3.7’ye genişletti. Fed, Çin’deki yavaşlamanın ABD’deki güçlenme sinyallerini gölgeleyebileceği gibi küresel risklerin etkisi ile faiz artırımından kaçındı. Faizlerin bu yılın sonuna kadar artırılacağı ihtimali yüzde 50’nin altına indi. Bu ihtimal bir hafta önce yüzde 59 seviyeisndeydi.

Singapur’daki Nomura Holdings Inc. stratejistlerinden Mixo Das, “Yatırımcı hala ihtiyatlı, çünkü Fed hala faiz artırımına ilerliyor ve gelişen piyasalarda büyüme hala baskılanmış durumda. Piyasalar yıl sonuna doğru daha yüksek olacaktır ancak yine de seçici bir duruş gerekiyor. Değerlemeler genel olarak çekici hale geldi dolayısıyla yatırımcılar yeni fikirlere açık ancak kimse agresif alım yapmıyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)