E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükseliyor---

Gelişen piyasalar yükseliyor

Gelişen piyasalar yükseliyor
26 Haziran 2014 - 13:49 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Fed'in faiz oranlarını uzun bir süre daha düşük tutacağı söylentileri ile yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Hon Hai Precision Industry Co.'nun teknoloji şirketlerindeki ralliye öncülük etmesi ve Fed'in faiz oranlarını uzun bir süre daha düşük tutacağı söylentileri ile yükseldi. 

Hon Hai, şirket başkanının bu yıl en az yüzde 10 kar artışı sağlayacaklarını söylemesi ile dört yılın zirvesine tırmandı. Çin'de ilk dört ayda halka arz edilen ilk şirketler, ilk işlem günlerinde yüzde 44 sıçradı. Hong Kong'taki Çin hisseleri göstergesi yüzde 1.5 yükselirken, Filipinler hisseler boğa piyasasına girdi. Güney Kore wonu dolar karşısında yüzde 0.5 güçlendi. Rusya Micex Endeksi üç haftanın en düşüğüne gerilerken, rubla de dolar karşısında yüzde 0.1 zayıfladı. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 yükselerek Londra saati ile 09:37'de 1,047.51 puan oldu. Endeks bu çeyrekte yüzde 5.3 tırmandı ve Eylül 2012'de sona eren çeyrekten bu yana en dik artışa ilerliyor. Dün açıklanan rakamlara göre, ABD ekonomisi birinci çeyrekte son beş yılın en yüksek seviyesinde daralma kaydederken, dayanıklı tüketim malı siparişleri Mayıs ayında beklenmedik şekilde geriledi.

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 4.5 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4.8 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)