E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükseliyor---

Gelişen piyasalar yükseliyor

Gelişen piyasalar yükseliyor
24 Aralık 2014 - 11:44 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Hyundai Motor Co.'nun tüketici hisselerindeki yükselişle yukarı yön izliyor

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Hyundai Motor Co.'nun tüketici hisselerindeki yükselişlere öncülük etmesi ile değerlenirken, enerji hisseleri artış gösterdi. Çin hisseleri 18 ayın en büyük iki günlük düşüşünü kaydetti.

Hyundai Motor, otomobil üreticisinin temettüleri artıracağı haberleri ile Seul’da yüzde 2.9 yükseldi. Coal India Ltd. ve Cnooc Ltd., petrolün dün yüzde 3.4 yükselmesinin ardından en az yüzde 1 prim yaptı. Şanghay Bileşik Endeksi, Çin’in geçtiğimiz ay dünyanın en iyi performansını gösteren hisse senedi piyasasını yatıştırmak için önlem aldığı spekülasyonları ile yüzde 1.9 geriledi. Hindistan rupisi ve Endonezya rupiahı dolar karşısında yüzde 0.2 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati ile 12:03’te 951.69 puana geldi. Petrol, ABD ekonomisinin 10 yıldan uzun bir sürenin en hızlı büyümesini kaydettiğini gösteren verinin ardından dünyanın en büyük petrol tüketicisinde akaryakıt talebinin artacağı işaretleri yükseliş gösterdi.

Capital Nomura Securities Pcl yatırım stratejistlerinden Koraphat Vorachet, “ABD yurtiçi hasıla büyümesi küresel ekonomik görünümü ve Asya ekonomilerini destekliyor. Olumlu gelen verilerden özellikle Kuzey Asya bölgesi en çok faydayı sağlayacak. Çin hisseleri, yatırımcıların karar odaklandığı güçlü rallinin ardından konsolidasyon döneminde” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 5.1 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.1 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.9 artış gösterirken, 15.6 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)