E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar zirveye yaklaştı---

Gelişen piyasalar zirveye yaklaştı

Gelişen piyasalar zirveye yaklaştı
26 Ağustos 2013 - 10:41 borsagundem.com

Çinli aracı kurumlarının değerlenmesiyle gelişen piyasalar endeksi 1 ayın zirvesine yöneldi

Çinli aracı kurumların ralli yapması ve ABD'nin konut verisinin Fed'in teşvikleri azaltacağı endişelerini gevşetmesinin ardından gelişen piyasalar endeksi yükseldi.
Citic Securities Co. ve Haitong Securities Co., Şanghay Bileşik Endeksi'nin aynı gün işlemlerine izin verebileceğini söylemesinin ardından yüzde 2.7 primlendi. Emtiadaki değerlenmenin ardından Zhaojin Mining Industry Co. 11 ayın zirvesine tırmandı ve PT Astra Lestari de 2009'dan bu yana en büyük sıçramasını yağtı. Won, dolar karşısında yüzde 0.4 değerlenirken, Hindistan ve Endonezya rupileri en azından yüzde 0.7 zayıfladı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 kazançla 938.44 puana çıkarak, ikinci gününde de kazanç sağladı. Weibo mikroblog platformunda kimliği belirlenmeyen borsa sözcüsü, Şanghay Bileşik Endeksi, yatırımcılara aynı gün içerisinde hisse alım satma izni veren "T+0" uygulamasına geçişi düşündüğünü yazdı. ABD'de geçtiğimiz açıklanan yeni konut satışları 3 yılın en sert düşüşüne işaret ederken, bugün açıklanacak dayanıklı tüketim malları siparişlerinde de gerileme bekleniyor.
Piyasanın Fed kararını verinceye kadar oynak olacağını söyleyen PT Mandiri Manajemen Investasi'nin fon yöneticilerinden Aldo Perkasa, işlemlerin büyük oranda haber akışına göre seyredeceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)