E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalara bakış kötüleşiyor---

Gelişen piyasalara bakış kötüleşiyor

Gelişen piyasalara bakış kötüleşiyor
30 Aralık 2015 - 10:56 borsagundem.com

Gelişmekte olan piyasa varlıklarına yönelik yatırımcı görüşü, petrolün 40 doların altına düşmesi sonrasında ve Fed faiz artırımı öncesinde kötüleşiyor

Gelişmekte olan piyasa hisse senedi endeksleri ve para birimleri üçüncü gün üstü üste düşüşünü sürdürürken 1997 ve 2011'den sonra en büyük kayıplara hazırlanıyor. Çin Merkez Bankası'nın büyümeyi desteklemek için devalüasyonu tercih edebileceğine yönelik spekülasyonla yurtdışında işlem gören yuanın 5 yılın düşüğüne gerilemesiyle, Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri, Çarşamba günü gelişmekte olan piyasalarda kayıplara öncülük etti. Güney Kore para birimi won 2015'in son işlem gününde değer kaybetti. 

Mizuho Bank'ta ekonomist Vishnu Varathan, "Piyasalar, emtia piyasasında ve özellikle de petrolde kalıcı bir olumlu gelişme beklemiyor. ABD'den gelen verilerin hafif güçlenmesi de Fed'in faiz artırımlarının henüz sona ermediğini gösteren ufak bir hatırlatma oluyor" dedi.

MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 düşüşle 797 puanda işlem gördü. 20 gelişmekte olan ülke para biriminden oluşan endeks yüzde 0.1 düşerken, yıllık kayıplar sırasıyla yüzde 17 ve yüzde 14'e ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • referans30 Aralık 2015 11:26

    Çok şeytani bir yorum.Petrol düştükçe gelişmekte olan piyasalar yükselir,bilhassa TÜRKİYE ÇOK KAZANÇLI çıkacak bu işten.