E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalara dönüş zamanı geldi mi?---

Gelişen piyasalara dönüş zamanı geldi mi?

Gelişen piyasalara dönüş zamanı geldi mi?
18 Şubat 2014 - 15:49 borsagundem.com

HSBC stratejistleri, gelişen piyasalarda yaşanan yeniden fiyatlamanın bu piyasalara girmek için iyi bir fırsat oluşturduğunu söyledi

Gelişen piyasalarda son dönemde yaşanan çalkantıdan sonra yatırımcıların bu pazarlara dönebileceği yönünde tavsiye geldi. HSBC stratejistleri tarafından hazırlanan bir raporda, gelişen ülkelerin para birimlerinde yeniden fiyatlamanın ileri safhalara ulaştığı ve yatırımcıların bu para birimlerine yeniden girmesi için iyi bir fırsat oluştuğu belirtildi. Rapoda, gelişen piyasalarda yaşanan rallinin diğer bütün para birimlerine yansıyacağı da ifade edildi.

FED TETİKLEYİCİ OLDU

Gelişen piyasalardan çıkışlarda Fed'in geri çekilme kararının tetikleyici olduğunu ifade eden HSBC stratejistleri, banka geri çekiliyor olsa dahi bilançosunun 2014 boyunca büyümeye devam edeceğini kaydettiler.

LİKİDİTENİN TEK KAYNAĞI FED DEĞİL

Küresel piyasada likiditenin tek kaynağının Fed olmadığını belirten HSBC, Japonya'nın agresif genişleme programının 2014 boyunca sürmesinin beklendiğini ve Avrupa Merkez Bankası'nın da bir çeşit parasal genişlemeye gidebileceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MACELLAN100118 Şubat 2014 17:30

    KESİNLİKLE ALIP BEKLEME ZAMNI GELDİ

  • bülent kuyrukcu18 Şubat 2014 16:52

    tabi yeterince k.y. silkelediniz topladınız şimdi kuşları sahneye çekip yükselt sonra çuvalla para ne geçti aradan 15 gün önce bist kakaydı ne oldu yazıklar olsun hepinize