E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Gelişen piyasalara enerji freni---

​Gelişen piyasalara enerji freni

​Gelişen piyasalara enerji freni
02 Aralık 2013 - 22:57 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, enerji üreticilerindeki düşüş ile geriledi

Gelişen piyasa hisseleri, Petroleo Brasileiro SA'nın enerji üreticilerindeki düşüşe öncülük etmesiyle, son dört işlem gününde ilk defa geriledi. Ukrayna tahvil faizleri, ülkede 2004'ten bu yana gerçekleşen en büyük protestoda polisin sıkı güvenlik önlemleri alması sonrasında zirve rekoruna yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek New York saatiyle 12:32'de 1,014.62 puana düştü. Petrobas, yerel akaryakıt fiyatlarını uluslararası seviyeelr ile bağdaştırmayacağı söylentileri ile yüzde 8.1 geriledi. Daha düşük çaptaki Çin şirketlerini içeren ChiNext Endeksi gerilerken, Ukrayna tahvil faizleri Başbakan Viktor Yanukovych'in Avrupa Birliği bağlarıyla ilgili görüşmeleri askıya alma kararı ile yükseldi. 
Hisseler, ABD, Birleşik Krallık, Euro Bölgesi ve Çin'de beklenenden iyi gelen imalat sanayi verileri ile merkez bankalarının ekonomik teşvikleri kısacağı söylentilerinin yükselmesi ile küresel hisselerdeki düşüşe eşlik etti. Gelişen piyasa hisselerinin gösterge endeksi, Fed'in ilk defa tahvil alım programını azaltma sinyali verdiği 22 Mayıs'tan bu yana yüzde 16 gerilemiş durumda.

RidgeWorth Capital Management kıdemli yatırım stratejisti ve varlık tahsisi yöneticisi Alan Gayle, "İyi haberlerin kötü algılandığı bir noktadayız. Bugün olduğu gibi beklenenden daha güçlü veriler görüldüğünde, Fed'in teşvikleri azaltmaya başlayacağı endişeleri yükseliyor. Bu riskler artmaya devam edecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)