E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalara sıkı sıkı sarılın---

Gelişen piyasalara sıkı sıkı sarılın

Gelişen piyasalara sıkı sıkı sarılın
26 Haziran 2014 - 08:05 borsagundem.com

Gelişen piyasaları sevmek mi yoksa nefret etmek mi lazım, piyasalar karar veremeye çalışıyor

Gelişen piyasalar ile ilgili olarak yatırımcının kafanın karışık olduğu görülüyor. Piyasa uzmanları tarafında karşılık sinyaller gelmeye devam ediyor. Mart ayı itibariyle yükselişe geçen gelişen piyasalar için değerlemelerin zirveye ulaşıp ulaşmadığı yönünde farklı yorumlar geliyor. 

Geçtiğimiz yıl yüksek volatilite ile savaşan gelişen piyasalar ile yatırımcı arasında gel gitli ilişki sonrasında Aberdeen Asset Management  yöneticisi Martin Glibert, gelişen piyasalara değim yerindeyse yapışılması gerektiğini belirtti. 

Özellikle doğru şirketlerin seçilmesi ile uzun dönem yatırımların tercih edilebileceği kaydedilirken şirketler 25-30 yıllık vadeler ile bakılması gerektiği belirten Glibert, gelişen piyasaların önemini yitirmediğinin altını çizdi. Önemli olanın doğru yönetilen iyi şirketleri seçmek olduğunu söyleyen Glibert, yapısal sorunlarında göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. 

FED’in faiz politikasında değişikliğe gideceği sinyali ile gelişen piyasalarda geçtiğimiz yıl başlayan sert hareketler 2014’ün Mart ayı itibariyle sakinleşmişti.  Yatırımcı gelişen piyasalarda gelişmiş piyasalara parasını çekerken Güney Afrika gibi gelişen piyasaların yıldızı olarak kabul gören ülkelerdeki büyüme kaygıları bu harekete güç vermişti.

Satışların yatırımcı tarafından alım fırsatı olarak görülmesi ile  yeniden göze giren gelişen piyasalarda hala ucuz hisselerin olduğuna dikkat çekiliyor.

Bütün ekonomistler Glibert kadar iyimser görünmüyor.  Yapısal sorunları ön plana alan bazı yatırımcılar için ise FED’in parasal genişleme noktasındaki politikasının sonuna gelinmek üzere. Capital Economics’ten yapılan değerlendirmede FED’in politika değişimi ile yatırımcı yeniden gelişen piyasalardan kaçışa geçecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)