E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda alım fırsatı---

Gelişen piyasalarda alım fırsatı

Gelişen piyasalarda alım fırsatı
05 Şubat 2014 - 07:15 borsagundem.com

Goldman Sachs Varlık Yönetimi Başkanı O’Neill, gelişen ülke piyasalarındaki düşüşlerin alım fırsatı yaratacağını söyledi

Gelişmekte olan ülkelerin Ocak ayındaki kur baskısına farklı bir değerlendirmede bulunan Goldman Sachs Varlık Yönetimi Eski Başkanı Jim O'Neill, gelişmekte olan ülkelerdeki satışların alım fırsatı yarattığını söyledi.

Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’den oluşan BRIC tanımını 2001’de ortaya ilk atan isim O’Neill, gelişmekte olan ülkelerden bazılarında ciddi sorunlar olduğununu, ancak bunu gelişen piyasalar krizi olarak nitelemenin ise saçma olacağını vurguladı.

Jim O’Neill, “Paniğe kapılmaktan ziyade, bazı yerlerde iyi alım fırsatlarına yakınız” diye konuşurken, Fed’in tahvil alımlarını azaltımından ciddi boyutta etkilenen ülkeleri, “Arjantin, Ukrayna, Tayland ve Türkiye olarak sıraladı. MSCI Gelişen Piyasalar endeksi bu yıl yüzde 8'in üzerinde düştü.

SATIŞ SÜRECİ SONA ERDİ

UBS AG'nin CEO'su Sergio Ermotti gelişmekte olan piyasalarda yaşanan hızlı satışların ardından gelişmekte olan piyasa endeksinin 2008 mali krizinden bu yana en düşük seviyesine ulaştığını hatırlatarak bu satışların abartılı seviyelerde olabileceğini dile getirdi.
Ermotti, "Bu aşamada gördüğümüz şey pek çok paranın gelişen piyasalardan çıkmakta olduğudur ki kısa vadede, bu biraz abartılı görünüyor." ifadelerini kullandı. Ermotti yatırım kararı alırken, gelişen piyasalar arasındaki farklılıkları dikkate almak gerektiğini belirterek,
"Şurası açık ki bütün gelişen piyasalar aynı yönde ilerlemiyor. Bu nedenle yatırım konusunda nihai kararımızı verirken, her bir ekonominin kendi dinamiklerini ele alıyor buna göre değerlendirmede bulunuyoruz" dedi.

FAİZ BASKISI

PIMCO gelişen piyasalarda toparlanmanın faiz baskısı altında kalacağını öngörüyor. Dünyanın en büyük tahvil fonu konumundaki Pacific Investment Management Co. (PIMCO) tarafından yapılan açıklamada gelişen piyasalardaki toparlanmanın artan faiz oranları ve gerileyen yerel para birimi değerleri nedeniyle baskı altında kalacağı öngörüldü.
Pimco'nun Londra'daki gelişen piyasalar bölümünde 2.5 milar doların üzerindeki varlığını yöneten Masha Gordon, elektronik posta yolu ile yaptığı açıklamada "Faiz oranlarındaki düzeltme süreci ve yerel para biriminde yaşanan düşüşlerin gelişmekte olan piyasalardaki toparlanmayı erteletmesi gerçek bir olasılık" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali uzun05 Şubat 2014 11:38

    işte bunlar böyle der hep..fırsat buldularmı batırırlar sonra yav fazla gitmişiz deyip hadi alın gari derler..küçükler buraya hiç bulaşmasınlar...