E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda düşüş sürüyor---

Gelişen piyasalarda düşüş sürüyor

Gelişen piyasalarda düşüş sürüyor
11 Kasım 2016 - 10:02 borsagundem.com

Borsa ve para birimleri son işlem gününde Trump endişeleriyle düşüşte

Gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışı olacağı beklentileri ve Trump'ın ABD Başkanı seçilmesiyle bazı ülkelerde ihracatın zayıflayacağı endişeleri piyasalarda satışa neden oluyor.

MSCI Endeksi ve para birimleri Trump'ın zaferi sonrasında 4 ayın en düşük seviyelerine geriledi. Hazine tahvillerinin dünya çapındaki toplam kayıpları bu hafta 1 trilyon doları aşarken Bloomberg dolar endeksi Mayıs 2015'ten beri en büyük haftalık artışa ilerledi. Şanghay borsası ise boğa piyasasına ilerledi.

Vadeli kontratlar Fed'in Aralık'ta faiz artış ihtimalini %80 olarak fiyatlıyor. ABD'de 10 yıllık tahvil faizi Ocaktan beri ilk kez %2'yi aştı. Uzmanlar artan tahvil faizlerinin gelişen piyasalarda sermaye girişinde volatiliteye neden olabileceğini belirtiyor. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %1.4 düştü. Jakarta Bileşik Endeksi bir yılın en büyük kaybını gerçekleştirdi. Filipin borsası Ocak'tan beri en büyük düşüşe ilerledi. Dün Arjantin, Meksika ve Brezilya borsaları %3'ten fazla düşmüştü.

Şanghay borsası bugün %0.6 yükseldi. Borsa böylece 28 Ocak'taki dip seviyesinden %20 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.3, Endonezya rupisi ve Güney Kore won'u dolara karşı %1'den fazla düştü. Çin yuanı Ocaktan beri en büyük haftalık kayba ilerledi. Malezya ringiti Ocak'tan beri en düşük seviyeye indi.

Latin Amerika para birimleri dün Trump endişeleriyle düşmüştü. Meksika para birimi, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin sekteye uğrayacağına dair endişelerle bu hafta %7'den fazla düştü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi 8 ayın zirvesine yakın kaldı, endeks haftalık bazda %2.4 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)