E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda hızlı geri çekilme!---

Gelişen piyasalarda hızlı geri çekilme!

Gelişen piyasalarda hızlı geri çekilme!
19 Ağustos 2013 - 08:44 borsagundem.com

Bu hafta açıklanacak olan FED’in FOMC tutanakları öncesinden gelişen ülkelerin kurlarından hızlı geri çekilme dikkat çekiyor

Bernanke’nin 22 Mayıs’ta tahvil alımlarının azaltılacağı sinyalini vermesi sonrasından toparlanmakta sorun yaşayan gelişen ülkelerde hisse senedi ve tahvil piyasalarından sert dalgalanma yaşanırken kurlarda da erime yaşanıyor.
FED beklentisi ve geçtiğimiz hafta açıklanan haftalık işsizlik maaşı verisinin 2007’den beri en düşük seviyelere gelmesi ise dolar endeksi yeni haftada yüzde 0.5 yükseliş ile 81.32 seviyesine geldi.Temmuz ayında 10 milyar dolarlık azatlım gelebileceği beklentisi ile en sert düşüş yeni haftada Hint Rupi’sinde yaşanıyor. Sabah Asya seansında yüzde 1.3’lük düşüş ile dolar karşısında 62.460’ye gelen rupi geçtiğimiz hafta da 1.3 değer kaybetmişti. yıl başından bu yana rupi yüzde 25 değer kaybı yaşadı. Hindistan Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta nakit çıkışını sınırlamak için attığı adımlar sonrasında yeni adımların gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Ülkede kurun yanı sıra 2023 vadeli tahvil faizi 8 baz puanlık artış ile yüzde 7.16’ya yükseldi.
Hindistan’ın yanı sıra Endonezya Rupi’si de yeni haftaya son 4 yılın en düşük seviyelerinden başladı. Sabah saatlerinden yüzde 1 düşen rupi dolar karşısından 10.493 seviyesine geldi. Kur yıl başından bu yana yüzde 18 değer kaybetti. Geçtiğimiz hafta zorunlu karşılıklar ve faiz tarafında indirim yapılması sonrasından da düşüş devam ediuyır. Ülkede cari açığın yükselmesi ile ekonomi için sor işaretlerinin artması sonrasından 10 yıllık tahvil faizlerin de Mart 2011’den bu yana en yüksek seviyelere ulaştı. Jakarta endeksi yüzde 3.9 değer kaybı yaşarken Ekim 2011’den bu yana en sert düşüş kaydedildi.
Malezya Ringgit’i de son 3 yılın en düşük seviyelerini test ediyor. Ülkede sabah saatlerinde açıklanan cari açık verilerinin de etkisi ile kur değer kaybediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)