E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalardan kaçış sürüyor---

Gelişen piyasalardan kaçış sürüyor

Gelişen piyasalardan kaçış sürüyor
21 Ağustos 2013 - 19:07 borsagundem.com

Fed'in Temmuz toplantısının tutanakları öncesinde gelişen piyasalar endeksi düşüşün beşinci gününde

ABD Merkez Bankası'nın Temmuz toplantısının tutanaklarının öncesinde gelişen piyasalar endeksi, Türkiye hisselerinin öncülüğünde düşüşünü beşinci güne taşıdı. Hindistan rupisi ise rekor düşük seviyeden kayıpları genişletti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 kayıpla New York saati ile 11:00'da 924.57 puana geriledi. BIST 100 Endeksi Ekim'den bu yana en düşüğe geriledi. Hindistan rupisi, Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen piyasa para biriminden 20'sindeki düşüşlere öncülük etti. Brezilya'da Ibovespa endeksi son iki haftadaki en büyük düşüşü demir cevheri üreticisi MMX Mineracao e Metalicos SA'nın beş ayın zirvesine tırmanması ile toparladı.
Hisseler, ABD'de ikinci el satışlarının Kasım 2009'dan bu yana en dik yükselişi kaydetmesi ile Fed'in teşvikleri azaltacağı söylentilerini ateşlemesi sonrasında küresel düşüşe eşlik etti. Gösterge endeks Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin tahvil alım programının güçlenen ekonomik veriler doğrultusunda azaltılabileceği sinyalini verdiği 22 Mayıs'tan bu yana yüzde 12 gerrilemiş durumda.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde işlem gören 10 grubun tamamı gerilerken, sağlık hizmeti şirketleri en büyük düşüşü yaşadılar. Endeks bu yıl yüzde 12 gerilerken, MSCI Dünya Endeksi aynı süreçte yüzde 12 yükseldi. Gelişen ülke piyasalarındaki şirketlerin toplam piyasa değeri bu şirketlerin tahmini kar toplamının 9.8 katı düzeyinde gerçekleşirken, bu oran gelişmiş ülkelerde 13.6 kat şeklinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)