E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalardan sert düşüş---

Gelişen piyasalardan sert düşüş

Gelişen piyasalardan sert düşüş
25 Ekim 2013 - 12:46 borsagundem.com

Çin'den gelen verilerle gelişen piyasalar endeksi 2 ayın en sert düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor

Great Wall Motor Co.'dan LG Electronics Inc.'e şirketlerin kazançlarının beklentinin altında kalması ve Çin'de para piyasası oranlarının yükselmesiyle gelişen piyasalar endeksi 2 ayın en sert haftalık kaybına işaret etti.
Bank of China Ltd. ve Industrial and Commercial Bank of China Ltd. en az yüzde 1.4 değer kaybetti. Great Wall Motor 4 yılın en sert düşüşünü kaydetti. LG 3 ayın en büyük düşüşünü yaptı. Endonezya rupisi, dolar karşısında yüzde 1.8 güçlenirken, Malezya ringgiti de hükümetin bütçeyi açıklaması öncesinde yüzde 0.4 değerlendi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 kayıpla 1,025.83 puana gerileyerek bu haftaki kayıplarını yüzde 1.6'ya genişletti. Çin'de para piyasası oranları haziran'daki nakit sıkışıklığından bu yana en büyük haftalık artışını kaydetmeye hazırlanıyor. Gelişen piyasalar endeksindeki 90 şirketin yarısı beklentinin altında kazanç açıkladı.
Talebin küresel çapta destekleyici olmasını ve şirketlerin kazanç tahminlerini tutturamamasının ana nedeninin de bu olduğunu söyleyen IIFL Wealth Management Ltd.'ın kıdemli başkan yardımcılarından Shishir Bajpaj, kurumsal kazançların çok iyi olmayacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)