E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke borsalarında ralli sona erdi---

Gelişen ülke borsalarında ralli sona erdi

Gelişen ülke borsalarında ralli sona erdi
23 Mart 2016 - 10:48 borsagundem.com

Gelişen ülkelerin hisse senedi piyasalarında 5 gündür süren ralli petroldeki düşüşün etkisiyle sonlandı

Gelişen ülke borsaları Fed yetkililerinin şahin açıklamaları ve petroldeki düşüşün iyimserliği azaltmasıyla 5 günlük artışın sonuna geldi.

Endonezya'da Jakarta Bileşik Endeksi ile Tayvan'da Taiex Endeksi Asya borsalarında en kötü performansı kaydetti. ABD'de açıklanacak stok verileri öncesinde Brent petrolün 1 haftanın dibine inmesi bu düşüşte etkili oldu.

Bu hafta San Francisco ve Atlanta Fed Başkanları'nın Nisan ayında faizlerin artabileceğini açıklamasının ardından vadeli kontratlar Fed'in yıl ortasında faiz artırma ihtimalinin yükseldiğini gösterdi.

Bankgkok merkezli Government Pension Fund'ın yatırım birimi şefi Yingyong Nilasena, birçok ülkenin hisse senetlerinin önemli seviyelere yükseldiğini ve düzeltme gerekebileceğini belirterek "Bazı diğer ülkeler zayıf ekonomik görünüme sahip, ralliye temkinli bakılmalı" diye konuştu.

Borsalar

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi son 5 günde %5 artmasının ardından Hong Kong'ta 1:45'te %0.5 düştü. Endeksteki tüm sektörler sağlık hisseleri öncülüğünde geriledi.

Jakarta Endeksi %0.5, Taiex Endeksi %0.4, Şanghay Bileşik Endeksi ise %0.3 düştü. Brent petrolde düşüş %0.9 oldu.

Kur ve tahviller

Bloomberg'in 20 gelişen ülke para biriminden oluşan endeksi %0.1 düştü ve aylık yükselişi %5'e indi. Güney Kore para birimi won %0.6 düşerek 2 haftadaki en büyük kayba yöneldi.

Tayland bahtı %0.4, offshore yuan %0.05 düşerken ringit %0.4 arttı.

Öte yandan Güney Kore'de 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan arttı ve %1.88 oldu, Tayvan'da ise faizler 2 baz puan artarak %0.81 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)