E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişen ülke kurları yükseldi---

Gelişen ülke kurları yükseldi

Gelişen ülke kurları yükseldi
31 Ocak 2017 - 10:57 borsagundem.com

Asya'da gelişen ülke borsaları düştü, para birimleri yükseldi

Asya'da gelişen ülke Borsaları Donald Trump'ın ticarette korumacı politikalarına dair endişelerle ABD'de hisse senedi piyasalarındaki düşüşe paralel olarak geriliyor. Para birimleri ise dolardaki zayıflamayla değer kazanıyor.

Japonya MB bugün politika denge faizini değiştirmeyerek eksi %0.1'de tuttu. Bloomberg Dolar Endeksi dün %0.3 düşüş sonrası %0.1 geriledi. Çin piyasasında ise tatil nedeniyle işlem yapılmıyor.

Malezya para birimi ringit fazla değişmezken 10 yıllık tahvil faizleri 1 baz puan artarak %4.16 oldu. Endonezya para birimi rupi 2. günde de geriledi, Borsa ise yükseldi.

Güney Kore wonu %0.5 düşerek 19 Ocak'tan beri en büyük düşüşe hazırlandı. Kospi endeksi %0.6 oranında düştü. Güney Kore Merkez Bankası'nın açıklamasında ABD'de yeni hükümetin ticarette korumacı politikalarının hizmet ve tüketimi etkileyebileceğine dikkat çekildi.

Filipin pesosu 2. günde de yükseldi. Yabancı yatırımcı dün ülkede 4.7 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Tayland bahtı 2. günde de yükseldi. TBMA verilerine göre küresel yatırımcılar 795.3 milyon baht (22.6 milyon dolar) tahvil aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)