E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke paraları düşüşe devam edecek---

Gelişen ülke paraları düşüşe devam edecek

Gelişen ülke paraları düşüşe devam edecek
20 Mart 2015 - 09:18 borsagundem.com

Goldman Sachs'a göre, gelişen ülke para birimleri düşüş trendini sürdürecek

ABD'li banka Goldman Sachs, gelişen ülke paralarında önümüzdeki dönemde yeni bir düşüş dalgasının görüleceğine işaret etti.

Bankanın raporuna göre, ABD Merkez Bankası Fed'in Çarşamba günkü faiz kararında, beklenenden daha 'güvercin' açıklamalar yapması, dolarda geçici bir değer kaybı yarattı. 

Raporda, doların gelişen ülke para birimleri karşısındaki yükselişini devam ettireceği belirtildi.
Goldman Sachs, "Fed'in güvercine yakın açıklamaları, dolarda kısa vadeli bir düşüş getirebilir ama 12 aylık süreçte gelişen ülke para birimlerinde düşüş için bazı faktörler olduğunu düşünüyoruz. Bu ülkelerdeki cari dengesizlikler, emtia fiyatlarındaki zayıf seyir ve düşük enflasyon bunlardan bazıları" denildi.

Çarşamba günkü açıklamasında 'sabırlı' ifadesini kaldıran Fed, Haziran'da yapılması beklenen faiz artışına dair beklenenden daha güvercin bir açıklama sonrasında değer kaybeden dolar, sonraki işlemlerde toparladı.

Doların diğer para birimleri karşısındaki değerini ölçen dolar endeksi yüzde 9 yükseldi. 

Dolar endeksi geçen yıl ABD'deki ekonomik iyileşmenin Fed'in faizleri artıracağına yönelik beklentiler nedeniyle yüzde 13 değerlenmişti.

Finansal danışmanlık şirketi ANZ'nin kıdeömli dolar stratejistlerinden Sam Tuck, "Dolar bir boğa piyasası döngüsünde" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)