E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke paraları haftaya gerilimli girdi---

Gelişen ülke paraları haftaya gerilimli girdi

Gelişen ülke paraları haftaya gerilimli girdi
03 Eylül 2018 - 10:14 borsagundem.com

Gerginlik tüm piyasalarda kendini hissettiriyor. Asya'da hisseler düşüşte...

Asya para birimleri haftaya, ABD'nin Çin ürünlerine uygulayacağını açıkladığı yeni gümrük tarifeleriyle ilgili yeniden başlayan gerginlikle girdi. Bölgedeki hisseler üçüncü günde de düştü.

Hong Kong'da Mizuho Bank'ta stratejist Ken Cheung, "ABD ile Çin arasındaki ticari savaşın yarattığı gerginlik gelecek dönemde Asya para birimleri için anahtar rol taşıyor. Arjantin Pesosu ve Türk Lirası'ndaki kayıplar da ek risk oluşturuyor" açıklamasını yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi üçüncü günde de yükseldi. Malezya Ringgiti kayıplarda öncülük yaparken, Endonezya Rupiahı ve Tayland Bahtı ise kayıplarda Malezya Ringgiti'ni takip ettiler. Singapur Doları ve Japon Yeni bölgede güçlenen iki para birimi oldular. MSCI EM Asia Endeksi yüzde 0.5 azalarak düşüşünü üçüncü günde de sürdürdü.

Çin Merkez Bankası (PBOC), "günlük yuan fiksingini yüzde 0.15 azalttı. Güney Kore Wonu bir haftadan daha uzun sürenin en düşüğüne geriledi.Malezya Ringgiti, ABD'nin Çin mallarına uygulayacağını açıkladığı yeni gümrük tarifelerinin doları güçlendirmesinin ardından dokuz aydan daha uzun bir sürenin düşüğüne geriledi. (BloombergHT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)