E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişen ülke piyasaları sarsıldı---

Gelişen ülke piyasaları sarsıldı

Gelişen ülke piyasaları sarsıldı
14 Nisan 2016 - 10:55 borsagundem.com

Gelişen piyasa para birimleri Singapur kaynaklı haberlerle ralliyi sonlandırdı

Singapur Merkez Bankası'nın para politikasında beklenmedik bir gevşemeye gitmesiyle gelişen ülke kurları altı günde ilk kez geriledi.

Malezya ringiti 3 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti.

Gelişen ülke borsaları ise merkez banklarının küresel yavaşlamayla mücadele etmek içni daha fazlasını yapacağı beklentisiyle ralliye devam etti. Güney Kore'de iktidar partisinin seçimlerde çoğunluğu kazanamamasının ardından para birimi won ve hazine tahvillleri düştü.

Bu yıl gelişen ülke varlıkları Fed'in para politikasında temkinli duruşu, Çin ekonomisinin istikrarlı hale geldiğine dair işaretler ve emtiadaki toparlanmayla yükseldi.

Ancak buna rağmen IMF geçtiğimiz günlerdeki açıklamasında yavaş küresel büyümenin dünya ekonomisini negatif şoklara maruz bıraktığını açıkladı.

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.2 düştü, endeks beş günde %1.2 yükselmişti. Endeks 2016 yılında %3.8 değerlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ise %0.1 arttı. Endekste 6 gündür süren yükseliş, 7 Mart'tan beri görülen uzun ralli oldu.

Ringit %0.7 düşerken won %0.6 geriledi. Güney Kore borsaları dün seçim nedeniyle işlem yapmazken Hindistan ve Tayland'da da borsalar bugün kapalı.

BNP Paribas Asya Pasifik bölgesi döviz stratejisti Mirza Baig "Singapur MB'nin genişlemeye gitmesi diğer bölgeler için de alan oluşturuyor. Bankanın genişlemesi para biriminde düşüşe neden olunca piyasalar bunun tüm bölgeye etkisinin aynı olacağını düşünüyor" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)