E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Gelişen ülkelerdeki ralli kısa sürebilir---

​Gelişen ülkelerdeki ralli kısa sürebilir

​Gelişen ülkelerdeki ralli kısa sürebilir
18 Eylül 2015 - 11:22 borsagundem.com

Fed'in faizi sabit tutmasının ardından Macquarie Securities Asya stratejileri birimi başkanı Viktor Shvets piyasaları yorumladı

ABD Merkez Bankası Fed, dünyanın merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Fed, beklentilerin aksine, faiz oranlarını sıfıra yakın seviyelerde tutmaya devam etti. Bu gelişmenin ardından özelikle Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişen ülkelerde piyasalarda yukarı yönlü hareketlenmeler görüldü. Ancak strateji uzmanları bu kazanımların kısa süreli olmasından endişe ediyor.

CNBC kanalına konuşan Macquarie Securities Asya stratejileri birimi başkanı Viktor Shvets, “Fed sıkılaştırmaya gitmediği için kısa vadede gelişen piyasaların bu durumun desteğini arkasına alacağına inanıyorum. Dolarda ise kısa vadede daha fazla değerlenme baskısı olmayacak aynı şey piyasalardaki likidite için de geçerli” dedi.

Analist, “Endonezya, Malezya ve hatta Brezilya, Güney Afrika ve Rusya’ya kadar bir süre rahatlama hissedilecek. Ancak bu devam edecek mi derseniz, buna yanıtım hayır olur” diye devam etti.

Fed, dün gece ABD dışındaki gelişmelerin de etkisiyle faizleri artırmama kararı aldıklarını açıkladı.

Fed Başkanı Janet Yellen, Çin’deki ekonomik zayıflık ve ABD’deki enflasyonun istenen seviyeye ulaşmamasının bunda etkili olduğunu belirtti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)