E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan piyasalara sermaye girişi negatif---

Gelişmekte olan piyasalara sermaye girişi negatif

Gelişmekte olan piyasalara sermaye girişi negatif
01 Ekim 2015 - 16:30 borsagundem.com

Uluslararası Finans Enstitüsü, gelişmekte olan piyasalarda net sermaye akışının bu yıl negatif olacağını rapor etti

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) gelişmekte olan piyasalara net sermaye akışının bu yıl 1988'den bu yana ilk kez negatif olacağını öngördü. Gelişmekte olan piyasalara yabacnı yatırım akışının bu yıl geçen yıla göre yarı yarıya azalacağını tahmin eden IIF, gelişmekte olan piyasalarda yerleşiklerin yurtdışına sermaye çıkarışlarının ise artış göstermesini bekliyor. 
2015 yılında gelişmekte olan piyasalara yabancı yatırımı akışının 2014 yılındaki 1 trilyon 74 milyar dolardar 548 milyar dolara gerileyeceğini tahmin eden IIF, 2007 yılında gelişmekte olan ülkeerin GSYH'larının yüzde 8'i seviyesinde olan sermaye akışının bu yıl yüzde 
2 seviyesine gerileyeceğini öngördü. 
IIF, gelişmekte olan piyasalarda yerleşiklerin yurtdışı yatırımlarının ise bu yıl 1 trilyon 89 milyar dolara ulaşacağını tahmin etti.   
Bu yıl -540 milyar dolar olması beklenen net sermaye akışının, gelecek yıl 306 milyar seviyesine toparlanacağı öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)