E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan piyasalarda riskler aşağı yönlü---

Gelişmekte olan piyasalarda riskler aşağı yönlü

Gelişmekte olan piyasalarda riskler aşağı yönlü
19 Ocak 2016 - 12:22 borsagundem.com

IMF'in yayımladığı rapora göre gelişmekte olan piyasalarda risklerin düşüşe geçtiği yer aldı

IMF, global büyüme için toparlanmanın, gelişmekte olan piyasalar için şu anda aşağı yönlü olan risklerin etkisiyle zayıf olduğunu bildirdi.
IMF, Dünya Ekonomik Görünümü için bugün yayınladığı güncellemede gelişmiş ekonomilerde ılımlı bir toparlanma beklediğini ifade ederken gelişmekte olan piyasayar ve kalkınmakta olan ekonomilerin yavaş büyüme yeni gerçekliği ile karşı karşıya olduklarını vurguladı. 
Gelişmiş ekonomiler için bu yıl ve gelecek yıl yüzde 2,1 büyüme öngören IMF, gelişmekte olan piyasalar ve kalkınmakta olan ekonomiler için 2016 ve 2017 büyüme tahminlerini ise Ekim ayına göre 0,2'şer puan indirerek yüzde 4,3 ve 4,7 olarak ortaya koydu. 
Konjonktürel ve yapısayl güçlerin gelişmekte olan piyasalarda geleneksel büyüme paradigmasını baltalamakta olduğunu ifade eden IMF, ancak ortaya konan büyüme tahminlerinin ülkeden ülkeye farklılıkları tam olarak ortaya koyamadığını da vurguladı. 
Çin ekonomisindeki dönüşüme bağlı olarak Asya'nın bazı kesimlerinde büyüme görünümlerinin bir miktar azaldığını belirten IMF, gelişmekte olan Avrupa'nın istirarlı bir hızla büyümeye devam etmesinin, Rusya'da resesyonun sürmesini ve Sahra altı Afrika'nın birçok ülkesinde büyümenin yavaş yavaş toparlanmasını beklediğini ifade etti. 
Açıklanan raporun politika yapıcıların gerçek ve potansiyel büyümeyi artırmalarının acil bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyduğunu belirten IMF raporda, "Özellikle yapısal reformlar kritik olmaya devamediyor. Öncelikler değişebilir, ancak birçok gelişmiş ekonomi işgücüne 
katılımı güçlendirecek reformlarda ve özel sektör borç yükleriyle başa çıkacak tedbirlerden fayda sağlayacak.
Gelişmekte olan ekonomimlerde politika yapıcıların aktiviteyi büyümenin yeni kaynaklarına yönlendirmelerine intiyaç var. Büyümeyiartırmak aynı zamanda gelişmiş ekonomi gelir seviyelerine doğru yaklaşmnın devam etmesini sağlayacak" ifadelerine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)