E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan piyasaların payları artıyor---

Gelişmekte olan piyasaların payları artıyor

Gelişmekte olan piyasaların payları artıyor
12 Mayıs 2014 - 07:50 borsagundem.com

Moody's, gelişmekte olan ekonomilerin global ekonomideki paylarının büyüdüğünü açıkladı

Moody's Investors Service'ın raporuna göre Dünya Bankası bünyesinde hazırlanan Uluslararası Karşılaştırma Programı'nın son tahminlerine göre gelişmekte olan piyasaların global ekonomideki konumları yükselmeye devam ediyor ve Çin buna liderlik ediyor. 
Uluslararası Karşılaştırma Programının son tahminlerine göre Çin ekonomisi, tahmin edilenden 5 yıl daha önce, bu yıl sonunda ABD'yi geride bırakarak dünyanın en büyük ekonomisi haline gelecek.
Programın yaptığı GSYH tahminlerine göre 2014 sonunda ABD ekonomisinin büyüklüğü 17,5 trillon dolaar, Çin ekonomisin büyüklüğü ise 17,9 trilyon dolara ulaşacak. 
IMF'in kullandığı hesaplama yöntemlerine göre ABD'de GSYH 2014 sonunda 17,5 trilyon dolar, Çin'de ise 10,0 trilyon dolar olarak gerçekleşecek. 
Uluslararası Karşılaştırma Programı'na göre Çin, Hindistan, Brezilya, Endonezya ve Suudi Arabistan'ın yanı sıra Türkiye orta gelirli ekonomiler olarak tanımlanıyorlar ve 2005 yılında 
bu ekonomilerin global GSYH'da yüzde 22,6 olan payları 201 sonunda yüzde 31,6'ya ulaştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)