E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan ülkelerden kaçış hızlanıyor---

Gelişmekte olan ülkelerden kaçış hızlanıyor

Gelişmekte olan ülkelerden kaçış hızlanıyor
24 Ağustos 2015 - 09:36 borsagundem.com

Gelişmekte olan ülkeler cazibesini kaybedince yatırımcılar paralarını çekmeye başladı

New York Times gazetesinde yer alan bir haberde, bir zamanlar yatırım ve cazibe merkezi olarak görülen gelişmekte olan ülkelerden yatırımcıların yavaş yavaş çıkmaya başladığı ifade edildi.

Gazetenin Pazar günü sayısında yer alan haberde, borsa yatırım fonlarının bir zamanlar yatırımlarıyla borsalarını ve para birimlerini değerlendirdiği bu ülkelerden çıkarak her iki yatırım sınıfına da zarar verdiği ifade edildi.

Haberde, Brezilya, Çin, Malezya, Rusya, Türkiye ve diğer gelişen ülkelerin 2009'dan bu yana 2 trilyon doların üzerinde tahvil sattığı, bunların çoğunu da ABD'li ortak yatırım fonlarına sattığı ifade edildi.

Bu şekilde bu ülkelerin hem borsalarında yükselişler görüldüğü hem de para birimlerinin dolar karşısında değer kazandığı ifade edildi. 

RÜZGAR TERSİNE DÖNÜYOR 

NYT'e göre şu anda ise tam tersi bir durum yaşanıyor. 

Başta Çin ekonomisindeki yavaşlama olmak üzere gelişen ülkelerdeki siyasi belirsizlik, güvenlik endişeleri gibi etkenlerin yerel para birimlerinin değer kaybetmesine neden olduğu ifade edildi.

Yatırım fonları, sadece geçen hafta gelişen ülkelerden 2,5 milyar dolar çekti. Bu Ocak 2014'ten bu yanaki en büyük satış dalgası olarak kabul ediliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haydar24 Ağustos 2015 11:53

    akıllılık.. onlar bu gemide değil üzgünüm.. sadece işleri bu gemide işlerini yürütmek içinde bu gemide gibi gözüküyorlar.. yoksa gemi batarsa senle ben kalırız onlar gider..

  • akıllılık24 Ağustos 2015 09:53

    Siz ne biçim insanlarsınız Türk piyasasından kaçış hızlanıyormuş yalana bak hangi amaca hizmet ediyorsunuz.Yani Türkiye battığında siz kazanacakmısınız.ingiliz bbc nin ağzıyla konuşmayın Ülkenize sahip çıkın.Sizde bu gemidesiniz gemiyi batırmaya çalışmayın.Aynı haber İngilizlerin bbc sinde,reuters de,the economist de times da da var.Bir İngiliz ülkesine sahip çıkıyor siz ak parti ve cumhurbaşkanına kininizden dolayı Türkiyeyi yangın yeri olarak göstermeye çalışıyorsunuz.Kardeşim bu ülkeye bir şey olduğu zaman size ingilizler bakmaz.Onun için hep birlikte bu güzel ülkemize sahip çıkalım düşmanlarımızı da çatır çatır çatlatalım.