E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGetiri şampiyonu hisse için yeni tahmin---

Getiri şampiyonu hisse için yeni tahmin

Getiri şampiyonu hisse için yeni tahmin
22 Ağustos 2021 - 12:00 borsagundem.com

Kovid-19 aşı üreticisinin hisseleri bu yıl S&P 500'de şimdiye kadarki en yüksek performansı göstererek getiri rekoru kırdı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korono virüsü dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine milyonlarca insanın işinden olmasına neden olurken bazı şirketler için de fırsat kapısına dönüştü. Özellikle aşı üreticileri bu dönemde hem kendileri hem de yatırımcılarına en çok kazandıran şirketler oldu. Son zamanlarda kar satışlarına sahne olan Moderna Inc.'in hisseleri gerilemesine rağmen bu yıl S&P 500'de en iyi performans gösteren şirket oldu.

YILBAŞINDAN BU YANA YÜZDE 267 ORANINDA KAZANDIRDI

Cambridge, Mass. merkezli Moderna'nın hisse senedi fiyatı 2021'de yüzde 267 oranında artarak diğer tüm şirketleri kolayca geride bıraktı. Kısa bir süre önce L Brands Inc.'den yeniden markalaşan Perakendeci Bath & Body Works Inc. ise yıllık yüzde 120'lik bir kazançla en iyi getiri sağlayan şirketlerden biri oldu. S&P 500'de yatırımcılarının yüzünü güldüren diğer iki şirket de çelik üreticisi Nucor Corp. ve siber güvenlik hissesi Fortinet Inc.
Bu iki şirket de cuma kapanış fiyatlarına göre bu yıl hisselerini ikiye katladı.

12 MİLYAR DOLARLIK AŞI ANLAŞMASI

Aşı üretiminde büyük bir başarı yakalayan Moderna, yılın ilk yarısında Kovid-19 aşı satışlarında yaklaşık 5.9 milyar dolar gelir elde etti. Önümüzdeki yıl korona virüs aşısı için ek 8 milyar dolarlık opsiyonla birlikte 12 milyar dolarlık satış anlaşmaları imzaladı.
Bu arada, hisse senedi, bu ay tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 497,49 dolaraa kadar yükseldikten sonra kar satışlarına sahne oldu. Cuma günü 383 dolara kadar gerilemiş olsa bile yılbaşından bu yana yüzde 267 oranında getiri sağladı.
Hissedeki geri çekilme Moderna’nın piyasa değerini de 200 milyar dolardan 150 milyar dolara çekti.

DÜŞÜŞ DEVAM EDER Mİ?

Hissede yaşanan geri çekilme yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Analistler düzeltme hareketini normal bulurken uzun vadede şirketin yatırımcılara kazandırmaya devam edeceği ifade ediliyor. Bazı analistler 2020 yılında yaşanan yüzde 434 oranında yükseliş sonrası da benzer tartışmaların yaşandığını ve ‘fiyatı yüksek’ denilen hissenin bu yıl da en fazla kazandıran hisse olduğunu vurgulayarak, uzun vadede yatırımcılar için hissenin cazip olduğu önerisini yapıyorlar.

Borsalarda rekorlar serisi bitti mi?

 

ABD borsaları haftanın son gününde yükseldi

 

Moderna popüler kalmaya devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)