E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'GEVŞEK PARA POLİTİKASINI SÜRDÜRMELİYİZ'---

'GEVŞEK PARA POLİTİKASINI SÜRDÜRMELİYİZ'

'GEVŞEK PARA POLİTİKASINI SÜRDÜRMELİYİZ'
11 Ekim 2010 - 08:36 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa, ekonomik bir balonun sönmesinin ardından toparlanmanın zaman aldığını söyledi

Japonya Merkez Bankası Başkanı (BoJ) Masaaki Shirakawa, gelişmiş ekonomilerin aşırı gevşek para politikasını sürdürmeleri gerektiğini belirterek, ekonomik bir balonun sönmesinin ardından dört başı mamur bir toparlanmanın yeniden sağlanmasının zaman aldığını vurguladı. "Ekonomik şartları dikkate aldığımızda, benzeri görülmemiş gevşek para politikasını sürdürmemiz gerekli" diye konuşan Shirakawa, "Bir ülke bir balonun sönmesini yaşadığında, dipten toparlanmanın ve dört başı mamur bir toparlanma inşa etmenin oldukça uzun sürdüğünü kabul etmemiz gerekli" dedi. Ancak, aşırı gevşek para politikasını sürdürmenin ekonomik risklerinin de farkında olduklarını ifade eden Shirakawa, "Aşırı gevşek para politikasının bir başka balonun gelişmesine katkı yapmasının muhtemel olduğunu yalanlayamam" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)