E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGizli Servis, ‘İran, Trump’a suikast düzenleyecek’ istihbaratı aldığı iddia edildi---

Gizli Servis, ‘İran, Trump’a suikast düzenleyecek’ istihbaratı aldığı iddia edildi

Gizli Servis, ‘İran, Trump’a suikast düzenleyecek’ istihbaratı aldığı iddia edildi
17 Temmuz 2024 - 03:11 borsagundem.com

ABD Gizli Servisi'nin Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik saldırı düzenleyeceği istihbaratı aldığı ancak artırılan önlemlere rağmen suikast girişiminin önlenemediği belirtildi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlenen bir miting sırasında silahlı saldırıya maruz kaldı. Cumartesi günü gerçekleşen olayda, saldırgan kürsüye yüksek bir noktadan ateş açarak bir kişiyi öldürdü ve iki kişiyi yaraladı. ABD Gizli Servisi, saldırganın hızla etkisiz hale getirildiğini ve olayın ardından derinlemesine soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Olayın ardından ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırganın kimliğini belirleyerek 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurdu. Ancak saldırının İran ile ilişkili olup olmadığına dair herhangi bir bağlantı bulunmadığı bilgisi verildi.

ABD medyasına göre, Washington kaynakları son haftalarda İran'ın Trump'a karşı bir suikast planı olduğuna dair istihbarat aldı. Bununla birlikte, saldırının gerçekleştiği sırada Trump'ın korunması için alınan önlemlerin artırıldığı ve Gizli Servis'in önceden bazı uyarılarda bulunduğu ancak saldırı anında yetersiz kalabileceği eleştirileri dile getirildi.

Gizli Servis'in saldırı anındaki tepkisi ve Trump'ın güvenliğiyle ilgili kararlar eleştirilirken, olayın detayları ve saldırganın hareketleri hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu gelişmeler, ABD'de güvenlik protokollerinin ve liderlerin korunmasının önemini bir kez daha gündeme getirmiştir.

Cumhuriyetçilerin kongresinde alarm verildi: Polis bir kişiyi öldürdüCumhuriyetçilerin kongresinde alarm verildi: Polis bir kişiyi öldürdü

 

IŞİD'den o ülkenin başkentinde kanlı saldırı!IŞİD'den o ülkenin başkentinde kanlı saldırı!

 

Trump, anketlerde Biden'ın önüne geçtiTrump, anketlerde Biden'ın önüne geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)