E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGLOBAL ANTALYA LİMANI'NI HALKA AÇIYOR---

GLOBAL ANTALYA LİMANI'NI HALKA AÇIYOR

GLOBAL ANTALYA LİMANI'NI HALKA AÇIYOR
20 Temmuz 2010 - 11:11 borsagundem.com

Global Liman İşletmeleri Anonim Şirketi'nin hisselerinin bir bölümü İş Yatırım Menkul Değerler tarafından halka açılacak

KAP'A YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE: I- Antalya Limanı Şirketimizin iştiraklerinden Global Liman İşletmeleri Anonim Şirketi'nin ("Global Liman") %40 oranında hissedarı olduğu Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri Anonim Şirketi'nin ("Antalya Limanı"), diğer hissedarların sahibi olduğu toplam %60 hissesinin Global Liman tarafından devralınması işlemi kapsamında; Taraflar arasında imzalanmış olan Hisse Alım Satım Sözleşmesi'nde düzenlenmiş olan tüm ön şartlar yerine getirilmiş olduğundan Taraflarca hisse devir işlemlerinin 29.07.2010 tarihinde tamamlanmasına karar verilmiştir. Gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir. II- Belize ve Roatan Limanları Şirketimiz iştiraklerinden Global Liman İşletmeleri Anonim Şirketi, Karaib Denizi'ne kıyısı olan Belize'in Belize Limanı ve yine Karaib Denizi'nde yer alan Honduras'ın Roatan Adası'ndaki Roatan Limanı olmak üzere iki limanı bünyesine katmak için görüşmelere başladığını Şirketimize bildirilmiştir. Belize'in Karaib Denizi kıyısındaki Belize Şehri'nde yer alan ve bir Royal Caribbean Cruise Lines (%49) ve Diamond International of Florida Inc. (%51) ortaklığı olan Fort Street Tourism Village Limited tarafından işletilen Belize Limanı halihazırda 850.000 kruvaziyer yolcusuna hizmet vermektedir. Honduras'ın Karaib Denizi'ndeki Roatan Adası'nda yer alan Roatan Limanı Royal Caribbean Cruise Lines (%99) ve Honduras Hukümeti (%1) ortaklığı tarafından işletilmektedir ve halihazırda 400.000 kruvaziyer yolcusuna hizmet vermektedir. Belize ve Roatan limanlarının Global Liman'ın mevcut liman portföyüne eklenmesine müteakiben Global Liman'ın kruvaziyer liman ağı 4.500.000 yolcu kapasitesi ile dünyanın önde gelen yolcu kapasitelerinden birine erişmiş olacaktır. III- Halka Arz Şirketimizin iştiraklerinden Global Liman İşletmeleri Anonim Şirketi'nin hisselerinin bir bölümünün İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. öncülüğünde oluşturulacak bir konsorsiyum tarafından sermaye artırımı ve/veya ortak satışı yoluyla halka arz edilmesine ilişkin olarak bugün İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile Yetkilendirme Sözleşmesi imzalanmıştır. Gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir. Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)