E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGlobal piyasalarda oynaklık artabilir ---

Global piyasalarda oynaklık artabilir

Global piyasalarda oynaklık artabilir
27 Ağustos 2020 - 08:52 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Global Piyasalar Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Powell'ın Yapacağı Açıklamalara Odaklandı...

BİST-100 Endeksi günü yüzde 0,63 değer kazancıyla günü 1.099 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 17,8 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,47 ve holding endeksi yüzde 0,46 değer kazandığı günde Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,02 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 0,89 ile ulaştırma olduğu görülüyor.

ABD Borsaları günü değer kazanımı ile tamamladı. Ana endeksler tarafında Dow Jones endeksi yüzde 0,30, S&P 500 endeksi yüzde 1,03 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,73 yükseliş ile günü tamamladı.
Özellikle, ABD'de açıklanan Dayanıklı Mal Siparişlerinin beklentileri aşması, ABD ile Çin arasında arasında tansiyonun hafiflemesi ve yaşanan COVID-19 pandemisine dair aşı çalışmalarının hız kazanması ABD borsaları ana endeksler tarafında toparlanmaları desteklediği görülüyor.

Bugün yoğun veri akışı ile birlikte Fed Başkanı Powell'ın yapacağı açıklamalar takibimizde olacak. Özellikle, Fed Başkanının para politikası çerçevesinde enflasyonun gidişatı ve hedeflemesi değinip/değinmeyeceği önemle izlenecek. Powell'ın açıklamaları sonrasında global piyasalarda oynaklık artabilir.

Yeni işlem gününde, Asya seansında ana endeksler ve endeks vadeli işlem sözleşmelerinin birçoğunda azalan risk iştahının fiyatlamalar üzerinde baskının bir miktar artmasına neden olduğu izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı değerlendirmede, ABD özgür ve açık bir Güney Çin Denizi'ni desteklemektedir. Büyüklüğü ne olursa olsun tüm milletlerin egemenlik haklarına saygı duyuyoruz, ayrıca uluslararası hukuka uygun şekilde denizlerde barışı ve özgürlüğü korumak istiyoruz." ifadesini yer verdi. (Kaynak: Bloomberght)

ABD'de açıklanan dayanıklı mal siparişleri Temmuz ayında yüzde 11.2 ile piyasa beklentisinin üzerinde artış gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin artık sabrı sınanacak, kararlılığı, imkanları ve cesareti test edilecek bir ülke olmadığını herkesin görmesini istiyoruz" dedi. (Kaynak: Bloomberght)

Kansas City Fed Başkanı Esther George, ABD merkez bankasının yüzde 2 enflasyon hedefinin biraz aşılmasına karşı olmadığını ve fiyat baskılarının çok zayıf olmasının riskinin çok güçlü olmasından daha fazla olduğunu ifade etti.

Güney Kore Merkez Bankası faizi rekor düşük seviye olan yüzde 0.5 olarak korurken, ekonomik daralma tahminini % 1,3 seviyesine revize ettiğini açıkladı.

EPGİS: 27/08/2020 itibarıyla Benzinde 21 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olduğu açıkladı. (Kaynak: Foreks Haber)

TCMB Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti yayınlanacak.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Yunanistan arasında artan gerilimden "endişeli" olduğunu belirterek, taraflara "diyalog" çağrısı yaptığı açıklandı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'deki gerilimin "müttefiklik ruhu ve uluslararası hukuk temelinde" çözülmesi çağrısı yaptı. (Kaynak: DW)

Borsa İstanbul'da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)