E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizGlobal tahvil faizleri BİST için negatif---

Global tahvil faizleri BİST için negatif

Global tahvil faizleri BİST için negatif
11 Kasım 2016 - 08:57 borsagundem.com

Alan Yatırım sabah raporunda piyasalardaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

BIST 100 Endeksi, ABD Seçim sonuçlarının piyasalarda fiyatlanmasının normale dönmesi ile birlikte günün ilk yarısında yükselse de günün ikinci yarısında satışla karşılaştı. BIST 100 Endeksi dün %0,2 gibi hafif yükselişle günü 76,360 seviyesinden tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

GLOBAL TAHVİL FAİZLERİNDE YÜKSELİŞ BIST İÇİN NEGATİF…

ABD Seçim sonuçlarının ardından Trump’un olası ekonomi politikaları piyasalarda fiyatlanmaya devam etmekte. Trump yeni dönemde yerli üretime ağırlık vereceğini, şirket vergilerinde indirime gideceğini ve ithal ürünlerde ise gümrük vergisi uygulayacağını açıklamıştı. Bu durum ABD için pozitif olsa da dünyanın geri kalanı için negatif olarak değerlendirmekteyiz. Bu politikaların olası etkilerini ABD Doları’nda güçlenme, ABD hisse piyasalarında kısmen yükseliş ve özellikle ABD tahvil faizlerinde sert yükseliş ile görmekteyiz. Sözkonusu gelişmelerin Türkiye özelinde etkisi ise USDRY kurunda yükseliş/TL’de değer kaybı ve Türkiye 10 yıllık tahvil faizlerinde %10,60 seviyelerine yükseliş şeklinde oldu. BIST 100 Endeksi ise seçim sonrası 74,200 seviyesinden dün 77,100 seviyesine yükselmesine karşın bugün tahvil faizlerinde yükselişin banka hisseleri öncülüğünde negatif fiyatlanmaya başlayacağını düşünmekteyiz.

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, piyasalarda ABD seçim sonuçlarının piyasalarda fiyatlanmasının normale dönmesi ile birlikte günü %0,2 yükselişle tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta global tahvil faizlerinde yükseliş ve ABD dışı hisse piyasalarındaki negatif seyir eşliğinde hafif negatif bir seyir beklemekteyiz. Beklediğimiz bant aralığı 93,5-94,5 şeklinde.

USDTRY Kontratı

ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda belirsizlik fiyatlaması sürdü.Söz konusu ortamda dolar gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanmaya devam etti.  Bunun paralelinde USDTRY Aralık kontratı günü %1,00 değer kazancı ile 3,2764 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne sınırlı yükseliş ile  başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,25 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,20-3,15 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda belirsizlik fiyatlaması sürdü. Küresel piyasalardaki risk algısı yatışırken, dolar kayıplarını telafi etti. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı dünü %2,22 değer kaybı ile  1267 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda belirsizlik fiyatlaması sürdü. Küresel piyasalardaki risk algısı yatışırken, dolar kayıplarını telafi etti. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı günü %0,83 değer kaybı ile  1,0900 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen sıkışık seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne yatay bir başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım  www.alanyatirim.com.tr

Günün önemli şirket haberleri 11.11.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 11.11.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)