E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGM AVRUPA 11 MİLYAR EURO YATIRIM YAPACAK---

GM AVRUPA 11 MİLYAR EURO YATIRIM YAPACAK

GM AVRUPA 11 MİLYAR EURO YATIRIM YAPACAK
09 Şubat 2010 - 12:58 borsagundem.com

General Motors Co.'nun Avrupa Bölümü tarafından bugün yapılan açıklamada 2014 yılına kadar 11 milyar euro yatırım yapılmasının planladığı ve bu plan uyarınca 2012 yılından itibaren kara geçilmesinin planlandığı ifade edildi.

GM Avrupa'nın başkanı Nick Reilly Frankfurt'ta gazetecilere yaptığı açıklamada "Başarılı bir geleceği sağlamak için gereken bütün yapıtaşlarına sahibiz ve başarılı olacağımıza inanmış durumdayız." ifadelerini kullandı. Reilly günün erken saatlerinde Opel tarafından yapılan Avrupa hükümetlerinden daha geniş bir üretim imkanı için 2.7 milyar euro kredi temin edildiği yönündeki haberleri de konfirme etti. Bu bölümün ticari yaşama geri dönmesi için ihtiyaç duyulan miktar ise 3.3 milyar euro olarak belirtildi. Reilly GM'in Avrupa'daki çalışan sayısının 8300 kişi azaltılacağı ve kapasitenin yüzde 20 oranında aşağı çekileceği yönündeki planı da tekrar dile getirdi.Şirket halen Avrupa'da 48 bin çalışana sahip bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)